Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 березня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 березня 2020

Протягом 6 березня на лінії бойового зіткнення російсько-окупаційні війська порушили режим тиші 5 разів. При цьому окупанти тричі застосовували по позиціях захисників України міномети. 

Як повідомлялося, внаслідок прицільного ворожого вогню, один наш захисник отримав вчора поранення.

Крім того, 6 березня, поблизу н.п. Кримське внаслідок підриву БМП на невідомому вибуховому пристрої один наш військовослужбовець отримав важке поранення, несумісне з життям. Ще троє наших захисників отримали   бойове ураження.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого героя, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять.  

З 06:10 противник розпочав обстріл по оборонцях Зайцевого. Наші герої зафіксували розриви 6 ворожих мін калібру 82 мм. Також тут окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецького озброєння.

Вдень з близько 16:00 одночасно з напрямків від н.п. Веселе та Лозівський російсько-окупаційні війська вели мінометний обстріл наших мужніх захисників н.п. Піски. Загалом ворог випустив 12 мін калібру 120 мм.

Крім того, двічі, з близько 14:20 та після 18:00, противник цілив по позиціях наших оборонців Авдіївки з гранатометів та стрілецького озброєння. Ворог вів вогонь по нашим воїнам з напрямку від окупованого ним н.п. Мінеральне.

Декілька разів підрозділи Об’єднаних сил відкривали адекватний вогонь у відповідь з легкого піхотного озброєння.

Обстановка на сьогодні, 07 березня

Від початку поточної доби, за наявною станом на 12:00 інформацією, російсько-окупаційні війська застосували міномети, продовжуючи порушувати на лінії бойового зіткнення Мінські угоди.

Наші оборонці н.п. Зайцеве зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм. Також окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецького озброєння.

За наявною інформацією, бойових втрат серед наших героїв-захисників внаслідок ворожого обстрілу немає.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Зведення підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/03/07/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-07-bereznya-2020/