Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 березня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 березня 2020

Упродовж доби, що минула, окупанти збільшили кількість обстрілів наших оборонних позицій до 10, при цьому застосовували заборонені Мінськими домовленостями артилерію калібру 122 мм, 120-ти та 82-мм міномети, а також вели вогонь з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Луганський напрямок

Абсолютну більшість прицільних обстрілів – 9 – обліковано саме тут.

4 рази противник зі ствольної артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм і 82 мм відкривав вогонь у районі населеного пункту Оріхове, загалом випустивши 4 артилерійських снаряди та 9 мін.

Біля Зайцевого російсько-окупаційні війська зранку випустили 8 мін калібру 82 мм, а після обіду знову застосували 82-мм міномет, станковий протитанковий гранатомет, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

10 мін 120-го калібру вранці розірвалися на позиціях наших військ неподалік Новотошківського.

По захисниках Новозванівки ворог близько 13:00 випустив протитанкову керовану ракету.

У цей же час поруч з Луганським розпочався тривалий обстріл, під час якого окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Там російсько-окупаційні війська після 08:00 з боку Спартака випустили 7 мін з міномету калібру 82 мм, 1 протитанкову керовану ракету, а також обстрілювали з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил на підступах до Авдіївки.

Додамо, що минулої доби противник з настанням темряви здійснив провокаційний обстріл ділянки розведення № 3, застосувавши стрілецьку зброю. На щастя, постраждалих внаслідок підступних дій окупантів не було. Вогонь у відповідь українські захисники не відкривали – з нашого боку режим тиші було дотримано.

Вчора, 5 березня, внаслідок ворожих обстрілів одного українського воїна було поранено, двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали бойові ураження. Стан їхнього здоров’я – задовільний.

Обстановка на сьогодні, 06 березня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 1 раз – після 06:00 ранку з міномету калібру 82 мм, станкового протитанкового гранатомету, кулеметів та стрілецької зброї обстріляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Зайцевого, що на Луганському напрямку.

Станом на 12:00 інформації про втрати з нашого боку немає

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

ГУР МО повідомляє про підвищення російсько-окупаційним командуванням інтенсивності бойової підготовки з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.

Зокрема, на полігонах російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях триває підготовка до проведення низки командно-штабних навчань, у ході яких сплановані, у т.ч., тренування з управління вогнем артилерії, заняття з вогневої підготовки та водіння бойових машин.

Основна увага приділятиметься злагодженню бойових підрозділів та відпрацюванню тактичних нормативів.

Матеріали підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/03/06/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-06-bereznya-2020/