Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 05 березня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 05 березня 2020

Протягом 4 березня в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави, захисники України 6 разів перебували під прицільним ворожим вогнем з боку російсько-окупаційних військ. При цьому противник продовжував прицільно застосовувати міномети різних калібрів по наших позиціях. Усі 6 обстрілів окупанти здійснили в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” Об’єднаних сил.

Як повідомлялося, внаслідок прицільного ворожого вогню, на жаль, четверо Українських героїв отримали вчора поранення різних ступенів.

Найбільш напруженою обстановка знову була в районі н.п. Оріхове.

Після 08:00 збройні формування Російської Федерації випустили з напрямку від Золотого-5 6 мін калібру 82 мм. З 17:10 протягом години окупанти продовжили застосування заборонених Мінськими угодами калібрів. Наші герої-захисники зафіксували розриви загалом 13 ворожих мін переважна більшість яких 120 калібру. Також тут ворог вів обстріл зі станкових протитанкових гранатометів.

З мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецького озброєння російсько-окупаційні війська вели обстріли вдень з напрямку від н.п. Нижнє Лозове по нашим захисникам смт Миронівський, та після 21:15 з напрямку від н.п. Гольмівський по оборонцям Травневого.

Крім того, з 06:20 ранку від Жолобка російсько-окупаційні війська вели щільний обстріл наших позицій в районі н.п. Кримське з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

З 16:20 окупанти порушили режим тиші зі станкових протитанкових гранатометів поблизу н.п. Шуми. Ворожий обстріл вівся з напрямку від Шахти 6-7 окупованої Горлівки.

Адекватним вогнем у відповідь з легкого піхотного озброєння захисники України вчора декілька разів примушували російсько-окупаційні війська до подальшого дотримання режиму тиші.

Збройні формування РФ не обмежилися вчора обстрілами позицій захисників України. Нашими воїнами двічі зафіксовані порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ на ділянці розведення №3 в районі н.п. Богданівка – Петрівське Донецької області.

З 17:00 до 18:00 збройні формування РФ двічі вели тут провокаційні обстріли зі стрілецької зброї. Наголошуємо, що підрозділи Об’єднаних сил не зробили тут жодного пострілу, неухильно дотримуючись режиму тиші.

Обстановка на сьогодні, 05 березня

Від початку поточної доби, за наявною станом на 12:00 інформацією, російсько-окупаційні війська вже 5 разів порушували режим тиші на лінії бойового зіткнення, щоразу застосовуючи заборонені Мінськими угодами зразки озброєння.

Після 06:50 ранку ворог випустив 8 мін калібру 82 мм по нашим оборонцям н.п. Зайцеве.

З 08:15 протягом понад півгодини, з напрямку від села Спартак окупанти здійснили постріл з протитанкового ракетного комплексу (ПТРК), випустили 7 мін калібру 82 мм та вели вогонь зі стрілецького озброєння по нашим захисникам Авдіївки.

О 09:30, протягом 20 хвилин від н.п. Голубівське російсько-окупаційній війська випустили 10 мін 120-го калібру по позиціях наших воїнів в районі Новотошківського.

Двічі сьогодні у ворожих прицілах були наші мужні захисники н.п. Оріхове. Після 09:50 від н.п. Голубівське окупанти здійснили 4 постріли з артилерії калібру 122 мм, та з 10:00 від Золотого-5 ворог випустив 2 міни калібру 82 мм.

Підрозділи Об’єднаних сил застосовуючи легке піхотне озброєння адекватно придушували ворожу збройну активність. Заборонені зразки озброєння наші українські воїни не застосовують.

За наявною інформацією, бойових втрат від початку поточної доби серед наших героїв-захисників немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ намагається вплинути на висновки комісії, яка прибула з території Росії для перевірки фінансово-економічної діяльності з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. При цьому, для переконання комісії у необхідності виділення додаткових російських бюджетних коштів, активізовано розповсюдження фейкових повідомлень про можливу активізацію бойових дій та проводяться заходи, які нібито у подальшому потребуватимуть посилення фінансування.

Зокрема, з початком роботи зазначеної комісії, командуванням російсько-окупаційних військ проведено низку навчань і тренувань, у т.ч. з ліквідації надзвичайних ситуацій, розгортання польових шпиталів для прийому великої кількості поранених та логістичного забезпечення в умовах бойових дій.

Наші герої – підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання, контролюють обстановку та перебувають напоготові до підступних ворожих дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/03/05/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-05-bereznya-2020/