Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 березня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 березня 2020

Упродовж доби, що минула, російсько-окупаційні війська зменшили кількість обстрілів наших позицій до 7. Проте 5 з них здійснили із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм.

З глибоким сумом змушені повідомити про загибель внаслідок ворожих обстрілів військовослужбовця Об’єднаних сил, 1995 року народження.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам Героя.

Світла пам’ять!

П’ятеро наших воїнів з пораненнями евакуйовані до військових госпіталів для надання необхідної медичної допомоги.

Луганський напрямок

У період з 17:00 до 18:00 противник з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї вів вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Луганського, а зі стрілецької зброї обстріляв захисників Зайцевого.

Донецький напрямок

У ранковий час окупанти з боку Саханки 4 рази обстрілювали позиції наших військ біля Широкиного з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. Загалом наші воїни зафіксували на цій ділянці фронту розриви 25 мін.

Також вранці, вже неподалік Лебединського, противник випустив 8 мін з міномету калібру 82 мм, вів вогонь з автоматичних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Українські підрозділи двічі відповідали окупантам вогнем зі штатного піхотного озброєння.

Обстановка на сьогодні, 04 березня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська двічі відкривали вогонь на Луганському напрямку.

З 06:20 упродовж півгодини противник зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил, обладнані неподалік Кримського.

А після 08:00 ранку окупанти випустили 6 мін калібру 82 мм по наших опорних пунктах біля Оріхового.

В обох випадках наші воїни відповіли противнику із озброєння, не забороненого домовленостями.

За наявною на цей час інформацією, один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил внаслідок сьогоднішніх ворожих обстрілів зазнав важкого поранення.

Матеріали підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/03/04/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-04-bereznya-2020/