Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 28 березня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 28 березня 2020

Окупанти збільшили кількість прицільних обстрілів за добу до 12. Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 та 82 мм, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку ворог активізувався увечері.

Поблизу населеного пункту Миронівський противник здійснив 2 обстріли, під час яких випустив 2 міни 120-го і 3 міни 82-го калібрів, вів вогонь зі станкового протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районах Луганського і Південного окупанти застосовували ручні протитанкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

А захисникам Троїцького довелося відповідати вогнем на обстріл, який упродовж 50 хвилин ворог вів з використанням станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку порушень російсько-окупаційними військами режиму припинення вогню за добу обліковано 7.

Двічі, вранці та увечері, противник з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї відкривав вогонь біля населеного пункту Піски.

Між 6-ю і 7-ю годинами ранку окупанти випустили 6 і 3 міни калібру 82 мм по позиціях наших військ поблизу Талаківки і Павлополя відповідно. При цьому у першому випадку також вели вогонь зі станкового протитанкового гранатомету, а у другому – з автоматичного гранатомету і кулемету.

Після 5-ї вечора противник випустив 1 протитанкову керовану ракету по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Водяного. Після максимально швидкої і рішучої відповіді з боку українських військових ворожий розрахунок ПТРК вогонь більше не вів.

Додамо, що 2 обстріли тривалістю по 20 хвилин ворог влаштував в районах Старогнатівки і Богданівки. Під час першого окупанти використали автоматичний гранатомет, а під час другого – кулемет великого калібру.

Майже на усі ворожі обстріли військовослужбовці Об’єднаних сил відповіли противнику із наявних вогневих засобів.

За вчорашню добу внаслідок ворожих обстрілів жоден український військовослужбовець не загинув і не зазнав поранень.

Щодо обстановки на лінії фронту станом на 12.30 сьогодні.

З початком цієї доби російсько-окупаційні війська з автоматичного станкового гранатомету обстріляли опорні пункти наших військ біля Опитного, що на Донецькому напрямку.

А зранку двічі з мінометів 120-го калібру відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил неподалік Красногорівки, випустивши загалом 24 міни.

На Луганському напрямку ворожу вогневу провокацію із використанням стрілецької зброї обліковано поблизу населеного пункту Шуми.

Військовослужбовці Об’єднаних сил вжили необхідних заходів для придушення активності противника, застосовуючи не заборонене домовленостями озброєння.

За поточну добу втрат у лавах українських військ немає.

Наші воїни уважно стежать за діями окупантів та, у разі потреби, готові дати противнику гідну відсіч.

Завершити хотілося б повідомленням про те, що випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил на даний час не зафіксовано.

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/03/28/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-28-bereznya-2020/