Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 26 березня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 26 березня 2020

Протягом 25 березня російсько-окупаційні війська 9 разів порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення. З них 5 разів ворог вів прицільні обстріли позицій Об’єднаних сил застосовуючи міномети різних калібрів.

З 05:45 ранку, від Сентянівки окупанти протягом години випустили 20 мін калібру 120 мм по нашим захисникам Кримського.

Розриви ще 3 ворожих мін цього ж калібру зафіксували після 10:20 наші воїни в районі н.п. Оріхове.

З мінометів 82-го калібру російсько-окупаційні війська вели вогонь по нашим захисникам Водяного. Після 06:10 від Саханки окупанти випустили 5 мін та застосували станкові та ручні протитанкові гранатомети.

Також 5 мін калібру 82 мм ворог випустив по оборонцям Новолуганського. Крім того, окупанти двічі вели тут щільні обстріли наших воїнів з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Двічі ворог проявляв збройну активність в районі Авдіївки. Від селища Мінеральне окупанти вночі та вдень застосовували гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння.

Окрім того, зранку з ручних протитанкових гранатометів окупанти вели вогонь від Старомихайлівки по оборонцям Красногорівки.

Ввечері зафіксовано мінометний обстріл та ворожий вогонь з АГС по нашим захисникам н.п. Піски.

Підрозділи Об’єднаних сил адекватним вогнем у відповідь декілька разів примушували окупантів припинити обстріли.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок бойових дій та ворожих обстрілів протягом минулої доби немає.

В часи численних фейкових російсько-пропагандистських закидів зі звинуваченнями захисників України у порушенні режиму тиші на лінії бойового зіткнення, вчергове зазначимо, що Українські захисники продовжують неухильно дотримуватися Мінських домовленостей і ніколи не застосовують зброю першими.

Адекватний вогонь у відповідь на прицільні обстріли російсько-окупаційних військ ведеться виключно в разі виникнення загрози життю та здоров’ю українських воїнів і тільки в разі підтвердження відсутності в секторі вогню цивільних мирних жителів та інфраструктури місцевого населення.

Обстановка на сьогодні, 26 березня

Від початку поточної доби за наявною станом на 12:00 інформацією, російсько-окупаційні війська вчергове свідомо порушували Мінські угоди здійснивши 2 мінометні обстріли захисників України.

О 05:30 ранку, протягом понад годину, з напрямку від окупованого села Шевченко ворог випустив 51 міну калібрів 120 та 82 мм по нашим оборонцям Павлополя.

Після 11:10 з міномета калібру 82 мм окупанти випустили 5 мін по позиціях наших захисників Луганського. Ворожий обстріл вівся з напрямку від окупованого села Нижнє Лозове.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ серед наших героїв-захисників немає.

Підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються режиму тиші та перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/03/26/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-26-bereznya-2020/