Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 22 березня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 22 березня 2020

Обстановка на лінії фронту суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська за добу відкривали вогонь 10 разів, застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Луганський напрямок

Противник порушив режим припинення вогню 5 разів. Саме на цьому напрямку обліковані усі випадки використання ворогом мінометів.

Так, у нічний час 15 мін 120-го калібру розірвалися на позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новгородського.

У другій половині дня ворог двічі вів вогонь із 82-мм мінометів поблизу Новотошківського, випустивши загалом 8 мін.

Ще 3 міни такого ж калібру розірвалися біля Новолуганського під час обстрілу наприкінці доби, який окупанти здійснили із використанням також гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Опорні пункти наших військ в районі Попасної з 17:30 противник обстріляв зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета.

Донецький напрямок

5 прицільних ворожих обстрілів зафіксовано за добу і на цьому напрямку.

Вночі поблизу Красногорівки, а вранці неподалік Новотроїцького російсько-окупаційні війська застосували відповідно станковий і ручний протитанкові гранатомети.

З 17:25 до 18:05 один раз в районі Водяного та двічі – біля Мар’їнки противник відкривав вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

На абсолютну більшість обстрілів підрозділи Об’єднаних сил відповіли противнику, використовуючи чергові вогневі засоби.

Внаслідок ворожих обстрілів вчора, 21 березня, одного українського воїна було поранено. Наразі наш захисник перебуває у військовому мобільному госпіталі.

Обстановка на сьогодні, 22 березня

Від початку поточної доби до 12:30 окупанти здійснили 1 обстріл, зранку з боку Саханки випустивши 5 мін калібру 82 мм по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних біля Водяного.

Втрат з нашого боку немає.

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/03/22/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-22-bereznya-2020/