Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 19 березня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 19 березня 2020

Упродовж минулої доби, порівняно з попередньою, російсько-окупаційні війська на третину – до 15 – збільшили кількість обстрілів наших позицій. Противник застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 та 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Луганський напрямок

Тут обліковано 9 прицільних ворожих обстрілів.

Три з них у другій половині дня мали місце поруч з Кримським. Окупанти застосовували міномети калібру 120 мм, гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

На позиціях наших військ поблизу Щастя розірвалися 2 міни 82-го калібру, а неподалік Новотошківського – 12 мін калібру 120 мм.

З мінометів калібру 82 мм, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї противник зранку обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Зайцевого, а після 23:00 – в районі Новолуганського.

Після 18:00 поруч із Південним ворог здійснив 2 постріли зі станкового протитанкового гранатомету, а біля населеного пункту Хутір Вільний вів вогонь зі станкового і ручного протитанкових гранатометів.

Донецький напрямок

6 разів противник порушив режим припинення вогню на цьому напрямку.

У період з 07:30 до 08:10 окупанти з боку Соснівського випустили 23 міни 82-го калібру по наших позиціях поблизу Павлополя.

З гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів ворог з різною інтенсивністю відкривав вогонь двічі в районі населеного пункту Піски та по одному разу – неподалік Мар’їнки, Красногорівки та Водяного.

Підкреслюємо, що минулої доби російсько-окупаційні війська двічі обстріляли ділянку розведення № 3 Богданівка-Петрівське – перший раз з підствольного гранатомету, а другий – з автоматичного гранатомету та великокаліберного кулемету. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись режиму тиші.

Вчора, 18 березня, внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали бойові ураження. Наразі вони перебувають у військових мобільних госпіталях, стан наших захисників – задовільний.

Обстановка на сьогодні, 19 березня

Від початку поточної доби до 12:00 зафіксовано 5 ворожих обстрілів.

На Луганському напрямку з о пів ночі російсько-окупаційні війська 15 хвилин зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї вели вогонь по наших опорних пунктах поблизу Новолуганського.

Після 8-ї години ранку 20 мін 120-го калібру розірвалися на наших позиціях неподалік Кримського.

Біля населеного пункту Красногорівка, що на Донецькому напрямку, окупанти з о пів на шосту ранку випустили 6 мін з міномету 120-го калібру та застосували станковий протитанковий гранатомет.

З 06:20 до 06:45 противник з озброєння БМП, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілював захисників Павлополя.

В районі Лебединського після 07:00 ранку ворог випустив 12 мін калібру 82 мм, відкривав вогонь з автоматичного гранатомету та кулемету.

Зважаючи на наявну загрозу власному життю та здоров’ю, наші воїни на два ворожі обстріли відповіли вогнем зі штатного піхотного озброєння.

За інформацією на цей час, втрат з нашого боку немає.

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/03/19/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-19-bereznya-2020/