Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 14 березня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 14 березня 2020

Обстановка на лінії фронту суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська за добу відкривали вогонь 6 разів, застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Луганський напрямок

Тут противник у вечірній час випустив 8 мін з 82-мм міномету по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Оріхового, а також з автоматичного гранатомету, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї вів вогонь по оборонцях Кримського.

Донецький напрямок

4 прицільних ворожих обстріли обліковано тут.

У першій половині дня окупанти двічі з боку Саханки відкривали вогонь по позиціях наших військ, обладнаних поблизу Лебединського – перший раз випустили 11 мін з міномету калібру 82 мм та застосували кулемет, а згодом обстріляли українських воїнів зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

З настанням темряви противник зі станкового протитанкового гранатомету і великокаліберного кулемету вів вогонь поруч з населеним пунктом Славне, а неподалік Новомихайлівки здійснив обстріл зі станкового протитанкового гранатомету та стрілецької зброї.

На ворожі обстріли у чотирьох випадках воїни Об’єднаних сил відповіли вогнем з озброєння, не забороненого домовленостями.

Підкреслюємо, що минулої доби противник здійснив обстріл з ручного протитанкового гранатомету та стрілецької зброї ділянки розведення № 3 Богданівка-Петрівське. Військовослужбовці Збройних Сил України вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись режиму тиші.

Внаслідок ворожих обстрілів одного українського воїна було поранено. Наразі він перебуває у військовому мобільному госпіталі.

Обстановка на сьогодні, 14 березня

Від початку поточної доби станом на 12:00 на Луганському напрямку з 00:00 російсько-окупаційні війська випустили 3 міни з міномету калібру 82 мм, а також вели вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших опорних пунктах поблизу Новолуганського.

Після 02:00 на позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Шуми розірвалися 6 мін 120-го та 24 міни 82-го калібрів, противник також застосував кулемет великого калібру.

На Донецькому напрямку окупанти після 06:00 ранку зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та кулеметів обстріляли захисників Березового.

А близько 09:00 випустили 5 мін калібру 82 мм по наших позиціях в районі Старогнатівки.

За наявною на цей час інформацією, втрат з нашого боку немає.

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/03/14/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-14-bereznya-2020/