Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 08 лютого 2020

ООС: зведені дані – 08 лютого 2020

Протягом 7 лютого російсько-окупаційні війська продовжували активно нехтувати Мінськими угодами, застосовуючи по позиціях наших мужніх захисників заборонені до застосування калібри озброєння.

Загалом за вчора російсько-окупаційні війська 6 разів порушили режим тиші, та випустили по нашим позиціям 30 мін різних калібрів, здійснили 5 пострілів з артилерії та двічі – з ПТРК.

За наявною інформацією, бойових втрат, внаслідок прицільних ворожих обстрілів серед наших героїв-оборонців немає.

Знову гаряче було поблизу н.п. Оріхове. З близько 11:00 з напрямку від н.п. Березівське окупанти застосували 122-мм артилерію, міномети 120-го та 82-го калібру, а також автоматичні станкові гранатомети. Цей обстріл противник вів понад дві з половиною години. Після 16:15 окупанти продовжили вести вогонь на цьому напрямку, застосовуючи по оборонцям Оріхового міномети калібру 82 мм.

Окрім цього, з близько 12:15 противник відкрив вогонь від Сентянівки з протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) по нашим воїнам в районі Кримського.

Також російсько-окупаційні війська застосовували гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння вдень в районі н.п. Новомихайлівка, ввечері – поблизу н.п. Гладосове та Василівка.

Штаб операції Об’єднаних сил зазначає:

зважаючи на те, що ворог у своїй звичній манері вів вогонь з житлового сектору окупованого н.п. Березівське, прикриваючись мирним місцевим населенням, українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Обстановка на сьогодні, 08 лютого

Поточну добу російсько-окупаційні війська, вчергове свідомо порушуючи заборону до застосування важкого озброєння на лінії бойового зіткнення, розпочали щільним артилерійським та мінометним обстрілом наших оборонців н.п. Оріхове.

Одразу з опівночі від Первомайська протягом близько 20-ти хвилин окупанти здійснили 12 пострілів з артилерії калібру 122 мм та випустили 16 мін калібру 120 мм.

Бойових втрат серед наших мужніх воїнів немає.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/02/08/oos-zvedeni-dani-08-lyutogo-2020/