Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 07 лютого 2020

ООС: зведені дані – 07 лютого 2020

Кількість прицільних обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій на лінії зіткнення зменшилася до 4.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав ураження. Стан здоров’я нашого захисника задовільний, він перебуває під наглядом військових медиків.

Луганський напрямок

2 з них противник здійснив у першій половині дня із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, випустивши загалом 25 мін по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил біля Оріхового.

Ще один обстріл зафіксовано поблизу Новолуганського, де окупанти з 14:00 протягом 20 хвилин вели вогонь по наших позиціях зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Тут ворог близько 20:00 відкривав вогонь з кулемета великого калібру по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання неподалік Красногорівки.

Обстановка на сьогодні, 07 лютого

Від початку поточної доби обліковано 1 обстріл на Луганському напрямку – починаючи з 11:00 окупанти випустили 10 мін калібру 82 мм по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних біля Оріхового.

Втрат з нашого боку немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російсько-окупаційні війська здійснюють додаткове мінування вздовж лінії зіткнення, у т.ч. у безпосередній близькості до населених пунктів та на об’єктах цивільної інфраструктури. При цьому противник використовує протитанкові і протипіхотні міни, у т.ч. заборонені міжнародними конвенціями, та саморобні вибухові пристрої.

Водночас низький рівень підготовки військовослужбовців підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК, які здійснюють мінування, призводить до зростання втрат окупантів. Через відсутність схем мінних полів та взаємодії між підрозділами з початку лютого на власних мінах підірвались 6 військовослужбовців російсько-окупаційних військ.

http://mediarnbo.org/2020/02/07/oos-zvedeni-dani-07-lyutogo-2020/