Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 04 лютого 2020

ООС: зведені дані – 04 лютого 2020

 

Упродовж доби, що минула, окупанти продовжували обстрілювати наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів одного українського захисника було поранено, ще один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав бойового ураження. Обох воїнів доставлено до військово-медичного клінічного центру.

Луганський напрямок

Тут обліковано 4 прицільні обстріли, і саме на цьому напрямку російсько-окупаційні війська застосували міномети 120-го калібру.

Так, у період з 13:20 до 15:25 противник двічі обстріляв захисників Новотошківського та один раз – опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Оріхового, випустивши загалом 14 мін.

Військовослужбовцям Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Новолуганського, у вечірній час довелося відповідати на 20-хвилинний обстріл, який ворог здійснив з використанням гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

8 разів противник порушив режим припинення вогню на цьому напрямку.

4 обстріли, у тому числі 2 з мінометів калібру 82 мм, зафіксовані в районі Павлополя. Окупанти відкривали вогонь зранку та увечері з боку Соснівського, також застосовуючи ручні протитанкові і автоматичні станкові гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

Двічі за добу – з боку Яковлівки зі станкового протитанкового гранатомету та з боку Каштанового з кулеметів і стрілецької зброї – російсько-окупаційні війська обстріляли підступи до населеного пункту Авдіївка.

2 постріли з протитанкового ракетного комплексу противник здійснив поруч з Опитним.

Біля населеного пункту Піски близько опівдня лунали ворожі ручні протитанкові гранатомети та стрілецька зброя.

Обстановка на сьогодні, 04 лютого

Ніч минула спокійно, проте зранку російсько-окупаційні війська знову почали проявляти активність.

На Луганському напрямку напруженою залишається ситуація в районі Новотошківського, де з 07:20 до 07:50 окупанти випустили по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил 8 мін 82-го калібру.

А неподалік Травневого після 11:00 ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку з 07:00 противник зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру 25 хвилин обстрілював наші позиції біля Мар’їнки. Зважаючи на загрозу власному життю та здоров’ю, захисники цього населеного пункту відповіли ворогу вогнем зі штатного піхотного озброєння.

Близько 11-ї години розпочався обстріл поблизу Красногорівки. Вогонь зафіксовано з боку окупованої Старомихайлівки зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

За наявною на 12:30 інформацією, втрат з нашого боку немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

ГУР МО повідомляє про ротацію офіцерів ЗС РФ на командних посадах у з’єднаннях і частинах російсько-окупаційних військ.

З метою забезпечення процесу приймання та здавання російськими офіцерами посад у 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК з кінця січня розпочали роботу комплексні комісії Південного військового округу ЗС РФ.

Основну увагу зазначених комісій зосереджено на питаннях, пов’язаних з перевіркою укомплектованості підрозділів особовим складом, стану озброєння та військової техніки, порядку зберігання та наявності боєприпасів і матеріальних засобів на базах і складах.

http://mediarnbo.org/2020/02/04/oos-zvedeni-dani-04-lyutogo-2020/