Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 03 лютого 2020

ООС: зведені дані – 03 лютого 2020

Протягом доби, що минула, на лінії бойового зіткнення підрозділами Об’єднаних сил зафіксовані чергові порушення Мінських угод з боку російсько-окупаційних військ. Ворог продовжує свідомо застосовувати по позиціях Українських героїв важке озброєння.

Загалом, протягом 2 лютого збройні формування Російської Федерації здійснили 12 прицільних обстрілів наших позицій.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” Об’єднаних сил

Тут окупанти активно застосовували міномети.

Практично одночасно, з 09:20, близько півтори години, російсько-окупаційні війська 6 разів вели вогонь по нашим захисникам н.п. Луганське та Кримське. Відповідно, з напрямків від н.п. Логвинове та Сокільники окупанти застосовували міномети 82-го калібру, випустивши 59 мін, гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння.

Також під ворожим мінометним обстрілом опинилися вчора наші захисники смт Новотошківське. Після 15:00 від н.п. Березівське окупанти випустили 6 мін калібру 120 мм.

Ввечері, після 18:50, ворог вів щільний вогонь в районі селища Гладосове. Від смт Гольмівський противник застосував автоматичні станкові гранатомети та стрілецьке озброєння.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” Об’єднаних сил

Тут ворог також вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння. У ворожих прицілах опинилися наші мужні захисники н.п. Лебединське, Василівка та двічі – оборонці Пісків.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії. Під час відкриття вогню у відповідь наші герої неухильно дотримувалися Мінських угод, застосовуючи чергові вогневі засоби.

Як повідомлялося, вчора, внаслідок щільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, двоє наших воїнів отримали поранення, ще один захисник – бойове ураження. Їх евакуйовано до військових мобільних госпіталів. За наявною інформацією стан здоров’я захисників – задовільний.

Обстановка на сьогодні, 03 лютого

Від початку поточної доби зафіксовано 5 порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. При цьому ворог продовжує нехтувати Мінськими угодами.

З 07:45 з напрямку від села Соснівське окупанти вели щільні обстріли позицій наших воїнів в районі Павлополя. Тут ворог двічі застосовував автоматичні станкові гранатомети, також протягом 40 хвилин окупанти випустили 20 мін калібру 82 мм.

З 09:00 ранку ворог продовжив обстріл захисників Павлополя, застосовуючи гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

З 09:20 під ворожим вогнем зі станкових протитанкових гранатометів опинилися наші оборонці Опитного. Після 11:00 також з СПГ окупанти вели обстріли наших позицій в районі Авдіївки.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії.

За наявною інформацією, внаслідок прицільних ворожих обстрілів один наш герой отримав поранення.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські окупаційні адміністрації посилюють тиск на жителів тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, які не мають наміри відмовлятись від українського громадянства. Зокрема, керівники окремих підприємств не виплачують заробітну плату або зменшують її розмір працівникам, які не мають т. зв. “республіканських паспортів”. Водночас окупаційними адміністраціями доводиться інформація щодо першочергового отримання працівниками російського громадянства за умови наявності т.зв. “паспорту ДНР/ЛНР”.

Крім того встановлено, що військовослужбовцям російсько-окупаційних військ з числа місцевого населення надають право на оформлення російського громадянства у позачерговому порядку та зі знижкою на сплату платежів.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/02/03/oos-zvedeni-dani-03-lyutogo-2020/