Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 27 лютого 2020

ООС: зведені дані – 27 лютого 2020

Протягом доби, що минула, загальна обстановка на лінії бойового зіткнення залишалася без суттєвих змін.

Російсько-окупаційні війська тричі порушували Мінські угоди мінометними обстрілами. Загалом з боку ворога зафіксовано 10 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил.

З 06:00 ранку з напрямку від району Трудівський окупованого Донецька противник вів прицільний обстріл поблизу Мар’їнки. Протягом понад півгодини ворог випустив 11 мін 120-го калібру та вів вогонь зі станкового протитанкового гранатомету.

Також з міномету калібру 120 мм та СПГ після 13:00 противником були обстріляні наші позиції в районі н.п. Оріхове. Від Золотого-5 окупанти випустили 4 міни.

Приліт 6 ворожих мін 82-го калібру зафіксували наші захисники Золотого-4. Також російсько-окупаційні війська вели тут щільний вогонь з АГС та великокаліберних кулеметів.

Крім цього під ворожими обстрілами з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння вчора перебували наші оборонці н.п. Новотошківське, Луганське, Мар’їнка, Авдіївка та тричі – в районі Павлополя.

Підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу активність адекватним вогнем у відповідь з легкого піхотного озброєння.

На жаль, внаслідок прицільних ворожих обстрілів вчора отримав поранення один наш воїн, ще один оборонець – бойове ураження.

Окрім цього, внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої на лінії бойового зіткнення отримав поранення, не сумісні з життям, один наш захисник, 1992 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким героя, а також його бойовим побратимам! Вічна пам’ять!

Обстановка на сьогодні, 27 лютого

Від початку поточної доби за наявною станом на 12:00 інформацією, російсько-окупаційні війська режим тиші на лінії бойового зіткнення не порушували.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ підтримує високий рівень напруженості на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Зокрема, зростає кількість обстрілів позицій Об’єднаних сил для провокування вогню у відповідь, окупантами здійснюється демонстративне переміщення озброєння і військової техніки з тилових районів у райони передових позицій.

Водночас російськими пропагандистами активізовано розповсюдження фейкових повідомлень зі звинуваченнями підрозділів Об’єднаних сил у недотриманні режиму припинення вогню з метою дискредитації наших захисників.

Вчергове зазначимо, що українські захисники непохитно стоять на засадах виконання Мінських домовленостей і ніколи не застосовують зброю першими. Вогонь у відповідь на прицільні обстріли російсько-окупаційних військ ведеться виключно з легкого піхотного озброєння за підтвердження відсутності в секторі цивільних мирних мешканців та інфраструктури місцевого населення.

Наші захисники – підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання, контролюють обстановку та перебувають напоготові до підступних ворожих дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/02/27/oos-zvedeni-dani-27-lyutogo-2020/