Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 25 лютого 2020

ООС: зведені дані – 25 лютого 2020

Протягом 24 лютого нашими мужніми захисниками – підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 5 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. При цьому окупанти продовжують застосовувати на лінії бойового зіткнення калібри озброєння, що заборонені до застосування Мінськими угодами.

З 06:40 ранку по оборонцям Новотошківського ворог випустив близько 10 мін калібру 120 мм. Обстріл вівся з напрямку від окупованого села Березівське.

З близько 13:00, протягом півгодини, противник вів щільний обстріл від Олександрівки з ручних протитанкових гранатометів та стрілецького озброєння по нашим захисникам Мар’їнки.

Після 15:00 з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї окупанти цілили по позиціях Об’єднаних сил в районі н.п. Піски.

З 16:00, понад годину, з напрямку від Шахти 6-7 окупованої Горлівки ворог вів вогонь з міномету калібру 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів по нашим воїнам поблизу н.п. Шуми.

Ввечері, після 22:00, від н.п. Пікузи окупанти протягом 25 хвилин випустили по нашим оборонцям Талаківки 10 мін калібру 82 мм, та вели щільний обстріл з ручних протитанкових гранатометів та стрілецького озброєння.

Адекватним вогнем у відповідь підрозділи Об’єднаних сил примушували окупантів до подальшого дотримання режиму тиші. Українські воїни продовжують при цьому неухильно дотримуватися Мінських угод та застосовують у відповідь виключно легке піхотне озброєння.

Внаслідок прицільних ворожих обстрілів бойових втрат серед наших воїнів протягом минулої доби немає.

Обстановка на сьогодні, 25 лютого

Поточну добу, 25 лютого, російсько-окупаційні війська розпочали мінометним обстрілом. Зранку з напрямку від н.п. Пікузи окупанти випустили декілька мін 82-го калібру по позиціях наших мужніх воїнів в районі Талаківки.

За наявною інформацією бойових втрат серед наших героїв немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ активізувало ведення розвідки позицій підрозділів Об’єднаних сил, особливо у нічний час. При цьому, противником напрацьовується практика забезпечення дій кожної розвідувально-диверсійної групи вогневою підтримкою взаємодіючого з нею артилерійського або мінометного підрозділу.

У такий спосіб окупанти намагаються підвищити рівень узгодженості дій розвідувальних і артилерійських підрозділів з виявлення цілей для негайного нанесення точних артилерійських ударів по об’єктах Об’єднаних сил.

Наші герої продовжують виконувати бойові завдання в посиленому режимі та перебувають напоготові до підступних ворожих дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/02/25/oos-zvedeni-dani-25-lyutogo-2020/