Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 15 лютого 2020

ООС: зведені дані – 15 лютого 2020

Минулої доби спостерігалася тенденція до подальшого збільшення кількості обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій. Загалом противник відкривав вогонь 13 разів, більше половини обстрілів здійснивши із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм.

На Луганському напрямку обліковано 8 прицільних ворожих обстрілів.

З них 3 – неподалік Кримського, де на позиціях наших військ розірвалися 20 мін калібру 120 мм та 14 мін 82-го калібру.

Двічі з міномету калібру 82 мм, станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти з боку Доломітного обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новолуганського.

В районі населеного пункту Хутір Вільний противник випустив 2 міни калібру 120 мм, а також вів вогонь з гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру.

Гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю окупанти використали під час обстрілів військовослужбовців Збройних Сил України, які захищають Травневе і Зайцеве.

5 порушень противником режиму тиші мали місце на Донецькому напрямку.

Двічі – вранці з боку Ужівки та увечері з боку Саханки – російсько-окупаційні війська відкривали вогонь поруч з Лебединським, застосовуючи міномет калібру 82 мм, станкові протитанкові і автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю.

З 6.20 ранку ворог майже за годину випустив 12 мін 120-го калібру, а також вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру по наших позиціях неподалік Красногорівки.

У вечірній час в районі Тарамчука лунав ворожий автоматичний станковий гранатомет, а біля Водяного – ручний протитанковий гранатомет та кулемет противника. Обидва ці обстріли тривали по 20 хвилин.

Зважаючи на активізацію російсько-окупаційних військ, з метою збереження власного життя і здоров’я, військовослужбовці Об’єднаних сил були змушені майже на половину обстрілів відповідати вогнем із не забороненого домовленостями озброєння.

Одного українського воїна з пораненням було оперативно доставлено до військового мобільного госпіталю. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Обстановка на сьогодні, 15 лютого

На Луганському напрямку вночі російсько-окупаційні війська півтори години обстрілювали захисників Травневого зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. За цей час противник також випустив по опорних пунктах наших військ на цій ділянці фронту 5 мін калібру 82 мм.

З 11:30 окупанти за 20 хвилин випустили 6 мін зі 120-го міномету по позиціях підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних біля Оріхового.

На Донецькому напрямку після 06:00 12 мін 120-го калібру розірвалися на підступах до Мар’їнки.

А в районі Красногорівки ворог близько 11:00 застосував протитанкову керовану ракету.

За наявною інформацією, втрат з нашого боку немає.

http://mediarnbo.org/2020/02/15/oos-zvedeni-dani-15-lyutogo-2020/