Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 14 лютого 2020

ООС: зведені дані – 14 лютого 2020

Упродовж доби, що минула, окупанти вдвічі – до 6 – збільшили кількість обстрілів наших оборонних позицій, при цьому 1 раз застосовували заборонений Мінськими домовленостями міномет калібру 82 мм, зранку випустивши 6 мін по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новотошківського, що на Луганському напрямку.

Ще один обстріл на цьому напрямку обліковано після 20:00 поблизу Новолуганського, де противник обстріляв опорні пункти наших військ з автоматичного гранатомету та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку з 07:00 до 15:00 російсько-окупаційні війська вогнем зі стрілецької зброї провокували наших воїнів, які виконують бойові завдання біля Березового, а також з різною інтенсивністю з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил в районах населених пунктів Лебединське, Славне та Новомихайлівка.

На останній ворожий прицільний обстріл наші воїни відповіли вогнем із незабороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Вчора, 13 лютого, внаслідок обстрілів жодний український захисник не загинув і не був поранений.

Обстановка на сьогодні, 14 лютого

З початком доби російсько-окупаційні війська з ручного протитанкового гранатомету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї 20 хвилин обстрілювали захисників Новолуганського.

З настанням світлої пори доби противник активізувався.

Зокрема, близько 06:00 окупанти знову відкрили вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новолуганського, цього разу з міномету калібру 82 мм, станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку з 06:20 ворог майже годину з мінометів 120-го калібру, станкових протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру обстрілював військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання неподалік Красногорівки.

Після 10:00 4 міни калібру 82 мм розірвалися на позиціях наших військ, обладнаних біля Лебединського.

На половину із сьогоднішніх ворожих обстрілів підрозділи Об’єднаних сил були змушені адекватно відповісти.

За наявною інформацією, за поточну добу втрат з нашого боку немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

ГУР МО повідомляє про посилення російсько-окупаційним командуванням передових підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК за рахунок особового складу військ спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ, що протягом лютого прибув з території Росії через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

Зазначені військовослужбовці залучаються до виконання завдань у складі снайперських пар, переодягнувшись у військову форму т. зв. “республіканської гвардії ДНР”.

Разом з тим, відсутність взаємодії між прибулими російськими спецпризначенцями та найманцями з передових підрозділів окупаційних військ призвела до зростання втрат серед останніх. Так, внаслідок ведення російськими снайперами “дружнього вогню” зросла кількість випадків поранень особового складу у 1 АК ЗС РФ.

http://mediarnbo.org/2020/02/14/oos-zvedeni-dani-14-lyutogo-2020/