Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 08 січня 2020

ООС: зведені дані – 08 січня 2020

7 січня російські окупаційні війська двічі відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних Сил.

Донецький напрямок

Всі обстріли зафіксовані на цьому напрямку. Так зранку та у вечірній час окупанти вели прицільні обстріли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї по позиціям українських захисників в районі населеного пункту Василівка.

Бойових втрат внаслідок обстрілів немає. 

Обстановка на сьогодні, 08 січня

Від початку поточної доби станом на 12:00, порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано  не було.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ попри офіційні заяви про припинення вогню продовжує підготовку заходів з дестабілізації обстановки на лінії зіткнення. Зокрема, впродовж Новорічних та Різдвяних свят окупанти на передових позиціях облаштовували вогневі точки для провокування відкриття вогню та нанесення втрат особовому складу Об’єднаних сил. Водночас розвідувальні групи противника здійснювали активний пошук уразливих місць в обороні підрозділів Об’єднаних сил та потенційних цілей для снайперів.

Крім того, до передових підрозділів 1 (Донецьк),  2 (Луганськ) АК прибули зведені мобільні снайперські групи, інтенсивна підготовка яких здійснювалась під керівництвом російських кадрових офіцерів наприкінці грудня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил щохвилини мужньо та пильно перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/01/08/oos-zvedeni-dani-08-sichnya-2020/