Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 07 січня 2020

ООС: зведені дані – 07 січня 2020

Протягом 6 січня загальна обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей суттєвих змін не зазнала. При цьому, окупанти продовжують застосовувати по наших оборонних позиціях міномети різних калібрів.

Загалом вчора наші мужні захисники 5 разів перебували під ворожим вогнем.

Після 11:30 спочатку від Сентянівки, а потім від н.п. Донецький окупанти вели прицільний обстріл наших оборонців Кримського. Ворог випустив декілька мін калібру 82 мм та вів щільний вогонь з протитанкових й автоматичних станкових гранатометів, та великокаліберних кулеметів.

Пізніше, з 14:00 від н.п. Донецький противник знову порушив режим тиші з АГС та стрілецького озброєння проти наших захисників Кримського.

Ввечері, після 19:10 окупанти з двох напрямків цілили по позиціях наших оборонців н.п. Піски. Ворог вів щільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецького озброєння.

Наші мужні захисники вели адекватні оборонні дії черговими вогневими засобами, та неухильно дотримуючись Мінських угод.

За повідомленням пресцентру Штабу операції Об’єднаних сил, вчора внаслідок прицільного ворожого вогню двоє наших героїв отримали поранення. За наявною інформацією, стан їх здоров’я – задовільний.

Обстановка на сьогодні, 07 січня

Сьогодні, 07 січня, станом на 12:00, за наявною на цей час інформацією, російсько-окупаційні війська здійснили 1 обстріл позицій Українських героїв.

З 09:10 ранку від села Новоласпа окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння по нашим оборонцям Василівки.

Бойових втрат, внаслідок цього порушення режиму тиші окупантами, за наявною інформацією, немає.

Підрозділи Об’єднаних сил щохвилини мужньо та пильно перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/01/07/oos-zvedeni-dani-07-sichnya-2020/