Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 06 січня 2020

ООС: зведені дані – 06 січня 2020

Вчора в районі проведення операції Об’єднаних сил обліковано чотири вогневі провокації з боку російсько-окупаційних військ. При цьому противник застосував зброю забороненого калібру, а також вів вогонь із використанням піхотних засобів.

Загалом упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська порушили режим перемир’я чотири рази, в одному випадку здійснивши обстріл з мінометів.

На превеликий жаль, вчора Збройні Сили України понесли бойові втрати. Внаслідок підступних ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув.

Окрім цього, як повідомлялося раніше, вчора поблизу с. Хутір Вільний, внаслідок підриву автомобіля ГАЗ-66 на вибуховому пристрої один наш захисник зазнав мінно-вибухової травми, не сумісної із життям. Висловлюємо співчуття рідним і близьким.

Вічна пам’ять!

Внаслідок цієї трагедії ще один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав важке поранення, і наразі отримує допомогу в одному з військових госпіталів.

Луганський напрямок

Одну вогневу провокацію здійснив противник у смузі дій цього оперативно-тактичного угруповання. Сталася вона в районі н.п. Кримське близько 21:10, коли російсько-окупаційні війська з напрямку с. Жолобок відкрили прицільний вогонь з гранатометів та стрілецької зброї, включно зі снайперською. Обстріл тривав півгодини, наші оборонці вогонь у відповідь не відкривали. Решта доби на Луганському напрямку минула спокійно.

Донецький напрямок

Тричі ворог порушив режим припинення вогню на цьому напрямку. Саме тут російсько-окупаційні війська застосували зброю забороненого калібру. Так, рівно о 06:00 противник здійснив двадцятихвилинний вогневий наліт із застосуванням мінометних систем 82-го калібру в бік оборонних позицій українських військ біля Водяного. Цього мінометного обстрілу противник завдав зі сторони с. Пікузи, витративши вісім мін згаданого калібру.

Вдруге окупанти застосували зброю вже по обіді, а саме о 13:30, відкривши вогонь з кулеметів в напрямку оборонних позицій Об’єднаних сил біля Павлополя. Обстріл також був прицільним, і тривав п’ятнадцять хвилин.

І найбільш тривалим за часом був ворожий обстріл на підступах до н.п. Гнутове, якого російсько-окупаційні війська завдали надвечір, а саме о 19:45. Тоді противник відкрив вогонь в бік наших захисників зі станкових протитанкових та ручних гранатометів, а також зі стрілецької зброї. Обстріл тривав півгодини і вівся противником зі сторони с. Заїченко.

Обстановка на сьогодні, 06 січня

Від початку поточної доби, станом на 12:00 дня зафіксовано одну ворожу провокацію, яку противник здійснив вже сьогодні на підступах до с. Кримське. Так, близько 11:35 з напрямку н.п. Сентянівка окупанти відкрили прицільний вогонь з гранатометів АГС та кулеметів крупного калібру. Наші захисники вогонь у відповідь не відкривали.

Станом на зараз ситуація стабільна і цілком контрольована українськими військами.

Бойових втрат у лавах Збройних Сил України від початку поточної доби немає.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/01/06/oos-zvedeni-dani-06-sichnya-2020/