Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 31 січня 2020

ООС: зведені дані – 31 січня 2020

В районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей російсько-окупаційні війська не припиняють свідомо нехтувати Мінськими угодами, та застосовувати важке озброєння. Вчора окупанти знову вели прицільний вогонь з артилерії та мінометів.

Загалом, протягом 30 січня російсько-окупаційні війська здійснили 6 прицільних обстрілів позицій Українських героїв.

Як повідомлялося, вчора, внаслідок щільних ворожих обстрілів один наш герой отримав поранення. За наявною інформацією стан його здоров’я – задовільний.

Гаряче було в районі смт Новотошківське. Вдень з невеликими перервами з напрямків від н.п. Донецький, Березівське та Голубівка, окупанти вели вогонь із зразків озброєння, яке б давно мало бути відведене на визначені відстані від лінії бойового зіткнення. Загалом тут ворог випустив 25 мін калібрів 120 та 82 мм, а від Голубівки здійснив ще й 5 пострілів з артилерії калібру 122 мм.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, наші оборонці Новотошківського вели адекватний вогонь у відповідь не порушуючи Мінські угоди, застосувавши легке піхотне озброєння.

Окрім цього, ворожі обстріли вчора зафіксовано в районах н.п. Березове, Талаківка та Хутір Вільний, де окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

Обстановка на сьогодні, 31 січня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, російсько-окупаційні війська здійснили 2 прицільні обстріли позицій захисників України, при цьому продовжуючи порушувати Мінські угоди.

Вночі, майже одночасно, ворог розпочинав порушення режиму тиші на різних ділянках.

Близько 02:40 від н.п. Логвінове окупанти застосували гранатомети та стрілецьке озброєння по наших оборонцях Луганського.

З 02:50 від Саханки ворог розпочав обстріл з цих же зразків зброї по наших захисниках Широкиного. Проте тут противник застосовував ще й міномети. Протягом 20 хвилин окупанти випустили 13 мін калібру 82 мм.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи чергові вогневі засоби та придушували ворожу збройну активність.

За наявною інформацією бойових втрат серед наших героїв внаслідок прицільних ворожих обстрілів від початку поточної доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування продовжує активні рекрутингові заходи на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Одночасно з агітаційною кампанією із залученням усіх місцевих медіа ресурсів окупанти через військові комісаріати здійснюють збір даних на підприємствах та у т.зв. “державних” установах про осіб, які можуть підлягати примусовому призову на військову службу.

Наразі некомплект особового складу російських окупаційних військ частково покривається за рахунок найманців з РФ, що пов’язано з відсутністю достатньої кількості добровольців з місцевого населення. Також командири підрозділів 1 та 2 АК приховано від командування утримують на службі осіб з кримінальним минулим.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/01/31/oos-zvedeni-dani-31-sichnya-2020/