Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 27 січня 2020

ООС: зведені дані – 27 січня 2020

На сході України триває збройна агресія РФ, внаслідок якої у складі наших мужніх захисників – підрозділів Об’єднаних сил, на превеликий жаль, знову є втрати.

Загалом вчора російсько-окупаційні війська 12 разів порушували режим тиші на лінії бойового зіткнення, при цьому 6 разів, вчергове нехтуючи Мінськими угодами, ворог застосовував по нашим позиціям міномети, переважно 120-го калібру. Загалом противник випустив вчора 40 мін.

Вчора вдень поранення несумісне з життям отримав один наш герой.

Один наш захисник внаслідок ворожих обстрілів отримав ураження. Воїна евакуйовано до військового мобільного госпіталя. Стан його здоров’я – задовільний.

Окрім цього, вчора вдень у результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої, один військовослужбовець загинув та ще один отримав бойову травму. Пораненого воїна евакуйовано до медичного закладу.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким наших загиблих героїв, а також їх бойовим побратимам!

Вічна пам’ять!

Нашим пораненим воїнам бажаємо скорішого одужання.

З 07:30 ворог розпочав активні бойові дії в районі Лебединського. З напрямку від Саханки, понад годину окупанти вели щільні обстріли наших позицій з озброєння БМП, гранатометів різних систем та випустили 3 міни 82-го калібру.

Вдень по два рази окупанти вели мінометні обстріли наших захисників н.п. Оріхове та Новотошківське. По нашим позиціям в районі Оріхового противник вів вогонь з гранатометів різних систем. Ворожі обстріли велися з напрямків від н.п. Березівське, Голубівське та Золоте-5.

Окрім цього, під тривалим мінометним обстрілом з 14:25, понад годину, перебували вчора наші оборонці Кримського. Від Слов’яносербська російсько-окупаційні війська випустили 22 міни калібру 120 мм.

По два рази від Старомихайлівки по нашим захисникам Красногорівки, та від Василівки по оборонцям Старогнатівки окупанти вели вогонь з СПГ та великокаліберних кулеметів.

Також з гранатометів та стрілецького озброєння російсько-окупаційні війська порушували режим тиші близько 16:00 в районах н.п. Новогригорівка та Гнутове.

Наші герої – підрозділи Об’єднаних сил, з метою збереження життя та здоров’я особового складу вели адекватні оборонні дії, застосовуючи чергові вогневі засоби та дотримуючись Мінських угод.

Окрім цього, нашими воїнами зафіксовано ведення ворогом вогню зі стрілецької зброї на одній з ділянок розведення. З 18:15 окупанти застосовували стрілецьку зброю в районі Богданівки. Обстріл вівся з напрямку від Вікторівки. Тут наші захисники вогонь не відкривали.

Обстановка на сьогодні, 27 січня

Сьогодні, 27 січня, за наявною на даний час інформацією, російсько-окупаційні війська порушили режим тиші вже 6 разів.

Одразу з опівночі, з напрямку від н.п. Лозівський окупанти протягом майже години вели щільний обстріл з протитанкових й автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі н.п. Піски.

Зранку російсько-окупаційні війська продовжили активно застосовувати гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння в районах н.п. Майорськ, Новотроїцьке та Лебединське.

Наші мужні захисники вели адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи легке піхотне озброєння.

За наявною інформацією бойових втрат серед наших героїв внаслідок прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ від початку поточної доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування продовжує інтенсивні заходи бойової підготовки з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. Основні зусилля противника зосередженні на підготовці та перевірці готовності до застосування артилерійських підрозділів, у т. ч. з практичним виконанням стрільб у складі мінометних батарей та артилерійських дивізіонів.

Водночас минулого тижня у 1 та 2 АК окупантів проведені тренування частин та підрозділів з приведенням у вищі ступені бойової готовності, а також перевірена спроможність командного складу управляти військовими частинами.

Головне управління розвідки Міноборони України зазначає, що одночасно вказані аналогічні заходи проведені й у з’єднаннях і частинах Південного військового округу російської армії, що підтверджує планування бойової підготовки російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей за єдиним задумом ЗС РФ.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/01/27/oos-zvedeni-dani-27-sichnya-2020/