Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 26 січня 2020

ООС: зведені дані – 26 січня 2020

Обстановка на лінії зіткнення не зазнала змін. Російсько-окупаційні війська загалом 10 разів за добу порушили режим припинення вогню. У трьох випадках противник застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм. Також минула доба характеризувалася активністю ворожих снайперських пар.

Луганський напрямок

О 11:30 окупанти влаштували провокацію із використанням кулемету великого калібру неподалік Катеринівки. Упродовж 20 хвилин вони вели вогонь з боку Молодіжного.

Донецький напрямок

9 порушень противником режиму припинення вогню зафіксовано тут.

По 2 рази ворог відкривав вогонь біля Павлополя – зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, та Березового – зі станкового протитанкового гранатомету та стрілецької зброї, у тому числі снайперської.

Після опівдня неспокійно було на підступах до населеного пункту Піски, де окупанти випустили 3 міни 120-го калібру, вели вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

10 і 3 міни 82-го калібру відповідно, випущених з боку Саханки, розірвалися увечері на позиціях підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних в районах Водяного і Широкиного. В останньому випадку противник також обстріляв наших воїнів зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

З такого ж озброєння були обстріляні опорні пункти українських військ поблизу Верхньоторецького.

А по оборонцях Авдіївки окупанти вели вогонь з кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав поранення. У важкому стані нашого воїна доставлено до військово-медичного клінічного центру.

Обстановка на сьогодні, 26 січня

Від початку поточної доби станом на 12:30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь вже 4 рази, наслідком чого, на превеликий жаль, є втрати з нашого боку.

На Луганському напрямку близько 11:00 противник з боку населеного пункту Березівське обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Оріхового – зі 120-го міномету, автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, та Новотошківського – з міномету калібру 120 мм.

На Донецькому напрямку з 07:00 окупанти зі станкових протитанкових гранатометів понад годину вели вогонь по позиціях наших військ в районі Красногорівки.

Крім того, з 07:30, і також більше години, російсько-окупаційні війська з мінометів калібру 82 мм, озброєння бойової машини піхоти, гранатометів різних систем та стрілецької зброї обстрілювали військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Лебединського.

За наявною на цей час інформацією, в результаті сьогоднішніх обстрілів один український воїн загинув.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам Героя.

Світла пам’ять!

Підкреслимо, що зважаючи на тривалість та щільність ворожих обстрілів, військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь з озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями.

http://mediarnbo.org/2020/01/26/oos-zvedeni-dani-25-sichnya-2020-2/