Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 24 січня 2020

ООС: зведені дані – 24 січня 2020

23 січня, противник майже вдвічі збільшив кількість випадків порушення режиму припинення вогню. Російські окупаційні війська продовжували використовувати заборонені Мінськими домовленостям міномети калібру 82 мм. Окупаційні війська також вели вогонь по позиціям Об’єднаних сил з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

На жаль, минулої доби, внаслідок прицільних ворожих обстрілів, 1 український військовий отримав поранення. Його оперативно було доставлено до військового мобільного госпіталю. Стан здоров’я задовільний.

Загалом збройні формування Російської Федерації одинадцять разів порушували режим припинення вогню.

Донецький напрямок

Вісім обстрілів зафіксовано на цьому напрямку.

З заборонених мінометів калібру 82 мм окупаційні війська обстрілювали позиції Об’єднаних сил в районі Талаківки. Противник випустив 8 мін по цьому напрямку.

Крім того, з протитанкових ракетних комплексів та стрілецької зброї ворог двічі відкривав вогонь по українським захисникам в районі Опитного. А з гранатометів різних систем та іншого легкого піхотного озброєння російські окупаційні війська обстрілювали позиції українських захисників поблизу населених пунктів Новоселівка Друга, Авдіївка, Водяне, Красногорівка та Широкине.

Луганський напрямок

Тут з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів збройні формування Російської Федерації тричі відкривали вогонь по українським позиціям в районі Оріхового та Хутора Вільний.

Декілька разів українські захисники відкривали вогонь у відповідь, використовуючи чергові вогневі засоби та неухильно дотримуючись Мінських домовленостей.

Обстановка на сьогодні, 24 січня

Від початку поточної доби станом на 12:00, було зафіксовано три випадки порушення режиму припинення вогню.

Зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів окупаційні війська обстріляли позиції наших захисників неподалік Талаківки, що на Донецькому напрямку.

З аналогічної зброї противник вів вогонь по українським захисникам поблизу Новолуганського, на Луганському напрямку.

Крім того, з мінометів калібру 82 мм(2 міни), станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціям Об’єднаних сил в районі Луганського.

Бойових втрат з боку наших сил внаслідок обстрілів противника немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування нарощує кількість розвідувальних груп та інтенсивність їх застосування у районах лінії зіткнення. Найбільша активність зазначених груп спостерігається на Бахмутському, Торецькому, Сєверодонецькому, Попаснянському та Маріупольському напрямках. При цьому, з початку ц.р. противником вживаються заходи з підвищення рівня взаємодії розвідувальних груп зі снайперськими та артилерійськими (мінометними) підрозділами.

У такий спосіб окупанти намагаються підвищити ефективність розвідки з пошуку та виявлення потенційних цілей для нанесення втрат особову складу Об’єднаних сил.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/01/24/oos-zvedeni-dani-24-sichnya-2020/