Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 23 січня 2020

ООС: зведені дані – 23 січня 2020

Упродовж доби, що минула, російсько-окупаційні війська майже удвічі збільшили кількість обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил, активно застосовували заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм і 120-ті міномети, а також прицільно обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На превеликий жаль, знову маємо втрати у лавах наших захисників.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби загинув військовослужбовець Об’єднаних сил, 1972 року народження.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам Героя.

Світла пам’ять!

Луганський напрямок

Тут противник 7 разів відкривав вогонь поблизу населеного пункту Оріхове, застосовуючи артилерію калібру 122 мм, 120-мм міномети, станкові протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю. Загалом по позиціях підрозділів Об’єднаних сил на цій ділянці фронту ворог з 11:00 до кінця доби випустив 9 артилерійських снарядів і 33 міни згаданих калібрів.

По опорних пунктах наших військ неподалік Новотошківського у період з 16:00 до 16:40 окупанти випустили 5 мін 120-го калібру з боку населеного пункту Березівське, а згодом 3 міни того ж калібру – з боку Голубівського.

Крім того, до опівдня противник майже годину з кулемету великого калібру та стрілецької зброї обстрілював військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районі Новоолександрівки.

Донецький напрямок

Там після 18:00 упродовж півгодини зі станкового протитанкового гранатомету, кулеметів та стрілецької зброї ворог вів вогонь на підступах до населеного пункту Піски.

Обстановка на лінії зіткнення на сьогодні, 23 січня

До 12:30 російсько-окупаційні війська 4 рази відкривали вогонь на Луганському напрямку.

Вночі зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстріляли захисників Травневого.

А під ранок з ручних протитанкових гранатометів і кулеметів вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Луганського.

Зауважимо, що обидва ці обстріли тривали по 15 хвилин. В останньому випадку наші воїни відповіли противнику зі штатного піхотного озброєння.

Також адекватно відповідати ворогу після 10:00 довелося військовослужбовцям Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Оріхового, коли окупанти застосували станкові протитанкові і автоматичні гранатомети.

Ще один ворожий обстріл наших позицій у цьому районі, вже зі 120-мм мінометів, розпочався з об 11:30.

За наявною на цей час інформацією, втрат з нашого боку немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

ГУР МО повідомляє про подальшу активізацію командуванням російсько-окупаційних військ ведення розвідки підрозділів Об’єднаних сил.

Зокрема, з початку поточного року зросла інтенсивність використання противником БпЛА малого радіусу дії. При цьому, окупанти ввели практику запускати свої БпЛА у період часу та у районах, заявлених для спостереження з використанням безпілотників СММ ОБСЄ.

У такий спосіб російсько-окупаційне командування використовує режим заборони вогню для ведення повітряної розвідки в інтересах продовження обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил, у т.ч. із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

http://mediarnbo.org/2020/01/23/oos-zvedeni-dani-23-sichnya-2020/