Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 02 січня 2020

ООС: зведені дані – 02 січня 2020

01 січня російські окупаційні війська тричі відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних Сил, використовуючи при цьому гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Всі обстріли було зафіксовано на  Луганському напрямку.

Збройні формування Російської Федерації двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по позиціях українських захисників поблизу Новолуганського, а зі стрілецької зброї вели вогонь в районі Оріхового.

Наші мужні захисники адекватно придушували збройну активність противника, застосовуючи чергові вогневі засоби та неухильно дотримуючись Мінських угод.

За наявною інформацією, внаслідок прицільних обстрілів противника, кульове поранення отримав 1 український військовий. Його було оперативно доставлено до військово-медичного закладу. Стан здоров’я задовільний.

Обстановка на сьогодні, 02 січня

Від початку поточної доби станом на 12:00, було зафіксовано 2 випадки порушення припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

З гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник вів вогонь по позиціям українських захисників в районі Новотроїцького, що на Донецькому напрямку.

А на Луганському напрямку, окупаційні війська обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Оріхового, при цьому використовуючи підствольні гранатомети.

 Бойових втрат серед наших захисників немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ відновило практику формування т. зв. “штрафних рот” у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк), 2 (Луганськ) АК. Штрафні підрозділи окупанти комплектують офіцерами, сержантами та рядовими, які причетні до скоєння злочинів, самовільно залишали передові позиції або відкрито висловлювали невдоволення умовами служби. Штрафників противник використовує на найбільш небезпечних ділянках на лінії зіткнення. При цьому, за їх рахунок створюються т. зв. “групи швидкого реагування”.

Разом з тим, у зазначених підрозділах зберігається найвищий рівень правопорушень,  у т. ч. випадки вбивств, що пов’язано з конфліктами між офіцерами та їх підлеглими. Вбиті зараховуються до втрат нібито внаслідок обстрілів підрозділами Об’єднаних сил.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/01/02/oos-zvedeni-dani-02-sichnya-2020/