Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 19 січня 2020

ООС: зведені дані – 19 січня 2020

Один загиблий герой, вісім захисників отримали поранення різних ступенів, також двоє наших воїнів отримали бойове травмування. Всі ці бойові втрати внаслідок щільних прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Такі невтішні підсумки доби, що минула, в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України.

Російсько-окупаційні війська продовжують активно порушувати Мінські угоди мінометними обстрілами наших позицій. Також ворог знову застосовував безпілотні літальні апарати для скиду гранатометних пострілів. Загалом минулої доби зафіксовано 6 порушень режиму тиші на лінії бойового зіткнення з боку російсько-окупаційних військ.

Близько 02:00 від н.п. Лозівський окупанти цілили зі стрілецької зброї по нашим оборонцям н.п. Піски.

Після 07:00, понад годину ворог вів прицільний вогонь від Старомихайлівки застосовуючи озброєння БМП та станкові протитанкові гранатомети в районі Красногорівки.

Близько 13:00, знову з напрямку від н.п. Соснівське окупанти застосовували безпілотні літальні апарати та скинули декілька гранатометних пострілів ВОГ-17 калібру 30 мм по позиціям наших захисників Павлополя.

У цей же час, на іншій ділянці, російсько-окупаційні війська розпочали тривалий мінометний обстріл. Протягом двох з половиною годин від Золотого-5 ворог випустив 27 мін калібру 120 мм, та вів вогонь з АГС по наших оборонцях н.п. Оріхове. Пізніше, з 21:45, протягом понад півтори години, окупанти вели в районі Оріхове щільні обстріли з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння від н.п. Березівське.

Окрім цього вдень, близько 17:30 противник порушував режим тиші зі стрілецької зброї в районі Василівки. Ворожий обстріл вівся з напрямку від Новоласпи.

Підрозділи Об’єднаних сил, дотримуючись Мінських угод, декілька разів вели адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи піхотне озброєння.

На превеликий жаль, внаслідок щільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, один наш герой, 1987 р.н. отримав поранення не сумісне з життям.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам! Вічна пам’ять!

Поранених та травмованих воїнів доставлено до медичних закладів.

Обстановка на сьогодні, 19 січня

Сьогодні, за наявною на даний час інформацією, російсько-окупаційні війська, станом на 12:00, два рази порушували режим тиші на лінії бойового зіткнення.

Зокрема, з 10:45 ворог розпочав мінометний обстріл наших оборонців н.п. Оріхове, застосовуючи від селища Голубівське 120-й калібр.

З 11:20 окупанти порушили режим тиші в районі Новоолександрівки. Від н.п. Калинове ворог застосував стрілецьке озброєння.

За попередньою інформацією, бойових втрат, внаслідок цих прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ серед наших героїв немає.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/01/19/oos-zvedeni-dani-19-sichnya-2020/