Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 18 січня 2020

ООС: зведені дані – 18 січня 2020

Минулої доби спостерігалося зменшення кількості та потужності обстрілів російсько-окупаційними військами позицій підрозділів Об’єднаних сил. Зокрема, противник утримався від застосування важкої артилерії. Водночас, на лінії бойового зіткнення під час двох з облікованих загалом восьми обстрілів лунали заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 та 82 мм, також ворог вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Луганський напрямок

Тут двічі – вранці зі 120-х мінометів, а вдень зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів – російсько-окупаційні війська з боку Голубівського обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил біля Оріхового.

Наприкінці доби з ручного протитанкового гранатомету, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї були обстріляні наші опорні пункти неподалік Луганського.

Донецький напрямок

5 порушень противником режиму припинення вогню зафіксовано на цьому напрямку.

З них два – поблизу Павлополя, де російсько-окупаційні війська у вечірній час відкривали вогонь з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а також випустили 2 міни з міномету калібру 82 мм.

Біля Широкиного ворог з о пів на третю дня понад годину обстрілював наших воїнів зі станкового і ручного протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

2 постріли зі станкового протитанкового гранатомету окупанти вдень встигли зробити поблизу населеного пункту Красногорівка, але після адекватної відповіді з боку наших воїнів активність припинили.

Крім того, після 21:00 в районі Василівки противник влаштував провокацію зі стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було.

Обстановка на сьогодні, 18 січня

Від початку поточної доби станом на 12:30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь двічі на Донецькому напрямку.

Вночі зі стрілецької зброї противник обстріляв наших військовослужбовців, які виконують бойові завдання біля населеного пункту Піски.

А після 07:00 з озброєння бойової машини піхоти і станкових протитанкових гранатометів окупанти тривалий час вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних в районі Красногорівки.

За наявною інформацією, в результаті сьогоднішніх ворожих обстрілів один український військовослужбовець зазнав поранення. На даний час він перебуває під наглядом лікарів в одному з військових мобільних госпіталів, стан здоров’я нашого воїна задовільний.

Зведення підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/01/18/oos-zvedeni-dani-18-sichnya-2020/