Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 17 січня 2020

ООС: зведені дані – 17 січня 2020

Грубо порушуючи Мінські домовленості, збройні формування Російської Федерації продовжують використовувати заборонене важке озброєння.  16 січня російські окупаційні війська дванадцять разів порушували режим припинення вогню. Противник використовував артилерійські системи калібру 152 мм та 122 мм,  а також міномети калібру 120 мм та 82 мм, які мають бути відведені від лінії зіткнення. Окупаційні війська також вели вогонь по позиціям Об’єднаних сил з гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Загалом, протягом минулої доби війська противника випустили близько 20 артилерійських снарядів калібру 152 мм та 122 мм, а також більш ніж 50 мін калібру 120 мм та 82 мм.

На жаль, маємо бойову втрату. Минулої доби, поранення несумісне з життям, отримав один український військовий.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам! Вічна пам’ять!

Луганський напрямок

Дев’ять обстрілів зафіксовано на цьому напрямку.

Двічі з напрямку н.п. Золоте-5 окупаційні війська вели вогонь з заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм та 122мм, а також мінометів калібру 120 мм та 82 мм і легкого піхотного озброєння по українським позиціям в районі Оріхового.

Крім того, з мінометів калібру 82 мм та 120 мм противник обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу Новотошківського.

З гранатометів різних систем та стрілецької зброї, включаючи снайперське озброєння, збройні формування Російської Федерації вели вогонь по нашим позиціях неподалік населених пунктів Травневе, Миронівське, Новозванівка, Зайцеве та Луганське.

Донецький напрямок

Тут з гранатометів різних систем та іншого піхотного озброєння противник тричі обстріляв позиції Об’єднаних сил в районі Новотроїцького.

Українські захисники відкривали адекватний вогонь у відповідь, використовуючи чергові вогневі засоби.

Обстановка на сьогодні, 17 січня

Від початку поточної доби станом на 12:00, було зафіксовано один випадок порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації на Луганському напрямку.

Протягом 30 хвилин, з 08:35 по 09:05, з мінометів калібру 120 мм противник обстріляв позиції українських захисників неподалік населеного пункту Оріхове. Окупаційні війська випустили 4 мін калібру 120 мм.

Бойових втрат з боку наших сил внаслідок прицільних обстрілів противника немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ у авральному порядку активізувало заходи з маскування бойових позицій танків,  артилерійських систем, у т.ч. РСЗВ,  які у готовності до негайного застосування перебувають у районах поблизу лінії зіткнення на відстанях менших за визначені, що є порушенням  Мінських домовленостей про відведення важкого озброєння.

Крім того, окупанти вживають заходів з обмеження допуску громадян до окремих населених пунктів на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/01/17/oos-zvedeni-dani-17-sichnya-2020/