Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 15 січня 2020

ООС: зведені дані – 15 січня 2020

Протягом 14 січня російсько-окупаційні війська вчергове збільшили кількість обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил, активно застосовуючи на лінії бойового зіткнення заборонене Мінськими угодами озброєння: артилерію та міномети. Також нашими воїнами зафіксовано ведення вогню ворожими снайперами. Загалом вчора противник здійснив 10 прицільних обстрілів.

Свідоме ігнорування заборони застосування важкого озброєння російсько-окупаційні війська знову проявили поблизу н.п. Оріхове, де ворог вів вогонь по нашим воїнам зі 122-мм артилерії, та двічі з мінометів різних калібрів, а також в районі Кримського здійснивши обстріл з мінометів 82-го калібру. Таким чином вчора російсько-окупаційні війська випустили по нашим позиціям 44 міни різних калібрів та здійснили 8 пострілів з артилерії 122-го калібру. Ці обстріли противник супроводжував вогнем з АГС та великокаліберних кулеметів.

Окрім цього, з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння російсько-окупаційні війська порушували режим тиші в районах н.п. Луганське, Оріхове, Новолуганське, Новотроїцьке, Мар’їнка, Невельське та Широкине.

Наші герої з метою збереження життя та здоров’я особового складу, вели адекватні оборонні дії, застосовуючи у відповідь піхотне озброєння. При цьому воїни Об’єднаних сил неухильно дотримувались Мінських угод.

За наявною інформацією, внаслідок прицільних ворожих обстрілів протягом минулої доби, двоє наших захисників отримали поранення різних ступенів. Воїнів доставлено до військових медичних закладів.

Обстановка на сьогодні, 15 січня

Сьогодні російсько-окупаційні війська продовжили порушення Мінських угод.

Станом на 12:00, за наявною на цей час інформацією, ворог загалом здійснив 3 прицільні обстріли наших позицій. В тому числі, один раз з міномету 82-го калібру. Близько 02:00 ночі з напрямку від н.п. Лозове окупанти випустили 2 міни по нашим оборонцям Світлодарська.

Після 11:00 ворог протягом півгодини вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння по нашим позиціям поблизу н.п. Піски.

Після 11:40 окупанти вели обстріл з великокаліберних кулеметів по захисникам Василівки.

За наявною інформацією, бойових втрат, внаслідок прицільного ворожого вогню немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ посилює передові позиції підрозділів 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК найманцями, які з початку ц. р. повертаються після закінчення курсів снайперів у навчальних центрах Південного військового округу ЗС РФ.

З числа зазначених осіб окупанти формують мобільні снайперські групи, які при виконанні завдань переміщуються вздовж лінії розмежування на цивільних легкових автомобілях, видаючи себе за мирних жителів.

У такий спосіб, противник намагається продовжувати приховано завдавати втрат особовому складу підрозділів ОС і не допустити стабілізації обстановки на лінії розмежування.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/01/15/oos-zvedeni-dani-15-sichnya-2020/