Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 11 січня 2020

ООС: зведені дані – 11 січня 2020

10 січня загальна обстановка на лінії бойового зіткнення загострилася. В районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей російсько-окупаційні війська здійснили вдвічі більше обстрілів позицій Українських героїв, порівняно з позаминулою добою. Загалом окупанти порушили вчора режим тиші 13 разів. При цьому ворог активно застосовував артилерію та міномети, свідомо ігноруючи Мінські угоди.

Загалом протягом 10 січня російсько-окупаційні війська, відверто та нахабно демонструючи зневагу до Мінських угод, випустили по позиціях захисників України 75 мін калібрів 120 та 82 мм, та здійснили 14 пострілів з артилерії 122-го калібру.

Наші мужні захисники, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, та неухильно дотримуючись Мінських угод, вели адекватні оборонні дії, застосовуючи у відповідь чергові вогневі засоби.

На жаль, вчора внаслідок щільного ворожого вогню троє наших героїв отримали поранення різних ступенів. Воїнів було евакуйовано до військових мобільних госпіталів.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил

Тут російсько-окупаційні війська здійснили вчора 7 прицільних обстрілів.

З них чотири рази – по нашим позиціям в районі н.п. Оріхове. З напрямку від Золотого-5 окупанти вели тривалі щільні обстріли наших героїв, застосовуючи 122-мм артилерію, міномети калібрів 120 та 82 мм. Один з обстрілів тривав протягом 2-х годин. Також ворог вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

Окрім цього, під тривалий мінометний ворожий обстріл потрапили наші захисники Луганського. З напрямку від н.п. Логвинове, з 14:20 протягом півтори години окупанти випустили 32 міни калібру 82 мм та вели вогонь з гранатометів різних систем.

5 мін вже 120-го калібру окупанти випустили після 15:50 з напрямку від н.п. Голубівське по нашим оборонцям Новотошківського.

А по захисникам Південного ворог вдень вів вогонь з підствольних гранатометів. Обстріл противник вів з напрямку від шахти ім. Гагаріна окупованої Горлівки.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил

Тут 6 разів у ворожих прицілах перебували вчора наші воїни.

Нашими захисниками також зафіксоване порушення Мінських угод з боку російсько-окупаційних військ. Ввечері, після 22:00, з напрямку від н.п. Пікузи окупанти випустили 8 мін калібру 82 мм по нашим оборонцям Водяного.

Окрім цього, російсько-окупаційні війська вели вчора щільні непоодинокі обстріли з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння по наших позиціях в районах н.п. Мар’їнка, Невельське, Водяне та Новотроїцьке.

Обстановка на сьогодні, 11 січня

Сьогодні російсько-окупаційні війська продовжили порушення Мінських угод. Станом на 12:00, за наявною на цей час інформацією, ворог загалом здійснив 2 прицільні обстріли позицій наших захисників.

Майже з опівночі від н.п. Лозове окупанти протягом години вели обстріл наших оборонців н.п. Піски, застосовуючи гранатомети та стрілецьку зброю.

З близько 05:30 ранку від Старомихайлівки російсько-окупаційні війська випустили 3 міни калібру 120 мм по нашим захисникам Красногорівки.

За наявною інформацією, бойових втрат, внаслідок прицільних ворожих обстрілів серед наших героїв немає.

Підрозділи Об’єднаних сил щохвилини мужньо та пильно перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/01/11/oos-zvedeni-dani-11-sichnya-2020/