Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 10 січня 2020

ООС: зведені дані – 10 січня 2020

Упродовж доби, що минула, російсько-окупаційні війська під час обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил заборонене озброєння не застосовували. Натомість, прицільно обстрілювали наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На превеликий жаль, результатом цього стали втрати у лавах наших захисників. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам Героя.

Світла пам’ять!

Одного нашого захисника було поранено. Наразі він перебуває у військово-медичному клінічному центрі, стан здоров’я воїна задовільний.

Загалом за минулу добу противник відкривав вогонь 6 разів.

З автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів у першій половині дня противник пів години вів вогонь по наших позиціях біля Хутора Вільного, що на Луганському напрямку.

Також у першій половині дня окупанти здійснили 10-хвилинний обстріл з використанням стрілецької зброї неподалік Павлополя, що на Донецькому напрямку.

Решта порушень ворогом режиму припинення вогню обліковано на цьому напрямку у період з о 18:30 до кінця доби.

Так, з боку Старомихайлівки російсько-окупаційні війська зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Невельського, а за кілька годин після цього зі стрілецької зброї обстріляли захисників Красногорівки.

На підступах до населеного пункту Піски з 21:20 до 21:55 лунали ворожі автоматичні гранатомети і кулемети великого калібру.

Станкові протитанкові і автоматичні гранатомети окупанти застосували під час обстрілу наших військовослужбовців, які виконують бойові завдання в районі Водяного.

Обстановка на сьогодні, 10 січня

Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська здійснили 2 обстріли.

З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вночі майже годину обстрілював оборонців Мар’їнки.

Уранці ворожий обстріл такої ж тривалості зафіксовано поблизу Оріхового. Тут окупанти вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Втрат з нашого боку немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ продовжує утримувати у готовності до застосування артилерійські підрозділи 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.

Окупанти проводять інтенсивні тренування з управління вогнем артилерії на позиціях, наближених до лінії розмежування, здійснюють уточнення цілей для ураження.

Крім того, командири підрозділів противника на окремих напрямках отримали дозвіл на обстріли та знищення військової техніки Об’єднаних сил у разі виявлення її візуально з передових позицій окупантів.

У зв’язку з цим противник поповнює запаси боєприпасів артилерійських та мінометних підрозділів, а окремі передові позиції посилюються розрахунками протитанкових ракетних комплексів.

http://mediarnbo.org/2020/01/10/oos-zvedeni-dani-10-sichnya-2020/