Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

8ООС: зведені дані – 28 грудня 2019

ООС: зведені дані – 28 грудня 2019

Протягом 27 грудня наші захисники – воїни Об’єднаних сил перебували під ворожим вогнем на лінії бойового зіткнення 9 разів.

Російсько-окупаційні війська вели прицільні обстріли наших оборонних позицій переважно з гранатометів та стрілецького озброєння в районах н.п. Гладосове, Луганське, Піски, Новолуганське, Невельське та Мар’їнка. Окрім того, зафіксовано ворожий вогонь з озброєння БМП по оборонцям н.п. Піски.

Як раніше інформувала наша розвідка, особлива увага російсько-окупаційними військами приділяється застосуванню снайперів, які ведуть вогонь по нашим воїнам одночасно під прикриттям інших зразків зброї. Вдень з напрямку від району Трудівський окупованого Донецька зафіксовано ворожий снайперський вогонь по нашим оборонцям Мар’їнки.

Наші герої декілька разів адекватно придушували ворожу збройну активність, застосовуючи чергові вогневі засоби, та неухильно дотримуючись Мінських угод.

На жаль, внаслідок ворожих прицільних обстрілів один наш воїн отримав поранення. Його було евакуйовано до військового госпіталя.

Обстановка на сьогодні, 28 грудня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, нашими захисниками зафіксовано 2 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

З опівночі ворог розпочав вести вогонь з ручних протитанкових гранатометів по нашим оборонцям Широкиного. Обстріл окупанти вели від Саханки.

Пізніше, з 10:50, протягом 20 хвилин, з напрямку від смт Донецький окупанти застосовували озброєння БМП по нашим захисникам Кримського.

Воїни Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії, застосовуючи стрілецьке озброєння.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок прицільних ворожих обстрілів серед наших героїв-захисників немає.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2019/12/28/oos-zvedeni-dani-28-grudnya-2019/