Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 23 грудня 2019

ООС: зведені дані – 23 грудня 2019

22 грудня російські окупаційні війська збільшили кількість порушень режиму припинення вогню до 8 разів,  при цьому використовуючи заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82мм. Також збройні формування Російської Федерації вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

На превеликий жаль, минула доба в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України, принесла чергову непоправну втрату. Внаслідок ворожих обстрілів отримав поранення несумісне з життям один український захисник.  

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Також, один військовий отримав поранення. Його було оперативно доставлено до військово-медичного закладу. Стан здоров’я задовільний.

Луганський напрямок 

Тут було зафіксовано 3 факти порушення режиму припинення вогню.

З 23:40 до 23:55 ворог здійснив обстріл позицій підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Новгородське мінометами калібру 82 мм, які відповідно до Мінських домовленостей мають бути відведені на відстань понад 15 км від лінії розмежування.

Крім того, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї окупаційні війська відкривали вогонь по нашим позиціям в районі Кримського та Новолуганського.

Донецький напрямок

5 обстрілів зафіксовано на цьому напрямку.

Зі стрілецької зброї збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях українських військ в районах населених пунктів Піски, Красногорівка та Василівка.

Також з напрямку н.п. Пікузи, окупаційні війська обстрілювали позиції Об’єднаних сил поблизу Талаківки, при цьому використовуючи ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Обстановка на сьогодні, 23 грудня

Від початку поточної доби станом на 12:00, було зафіксовано 2 випадки порушення припинення вогню з боку збройних формування Російської Федерації.

З гранатометів різних систем, ворог обстріляв українських захисників в районі н. п. Лебединське, що на Донецькому напрямку.

Крім того, на Луганському напрямку, противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів по нашим оборонцям поблизу н.п. Південне.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ посилює передові позиції з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ за рахунок облаштування додатковими мінно-вибуховими загородженнями. З цією метою, з початку грудня ц.р до передових підрозділів противником завозяться  нові партії мін та гранат, які розміщуються для зберігання  у необладнаних для цього місцях та з порушеннями. Зазначене  призвело до зростання кількості випадків їх розкрадання, що посилило небезпеку для населення тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях.

Так, 20 грудня ц.р. навколо будівлі одного з навчальних закладів на тимчасово окупованій території Луганської області було виявлено розкидані боєприпаси, у т.ч. наступальні гранати “Ф-1”, які використовуються окупантами для встановлення т.зв. “розтяжок”.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

http://mediarnbo.org/2019/12/23/oos-zvedeni-dani-23-grudnya-2019/