Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 22 грудня 2019

ООС: зведені дані – 22 грудня 2019

Протягом доби, що минула, загальна обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжують порушувати режим припинення вогню, в тому числі, порушуючи Мінські угоди. Більше того, вчора окупанти знову застосовували зброю по цивільній інфраструктурі.

Загалом протягом 21 грудня нашими воїнами зафіксовано 5 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ по позиціях Об’єднаних сил. Також один раз окупанти свідомо вели вогонь з міномету калібру 82 мм по н.п. Хутір Вільний. Внаслідок цього цинічного ворожого обстрілу після 05:10 ранку з напрямку від окупованого Золотого-5, міною пошкоджено дах одного з будинків, вибито скло з вікон.

За наявною інформацією, на щастя, постраждалих серед цивільного населення немає.

По позиціях наших героїв-захисників російсько-окупаційні війська також застосували міномети. Після 15:45, окупанти випустили 12 мін калібру 120 мм по нашим оборонцям Кримського.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інформація Української сторони спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін

За інформацією СЦКК, озброєння цього калібру, відповідно до Мінських домовленостей, мало бути відведене на відстань понад 15 км від лінії розмежування.

Окрім цього, противник вчора застосовував по нашим позиціям гранатомети різних систем й великокаліберні кулемет. Під ворожим вогнем вчора опинилися наші воїни в районах н.п. Зайцеве, Новотроїцьке та Піски.

Наші захисники адекватно придушували ворожу збройну активність, застосовуючи легке піхотне озброєння, та неухильно дотримуючись Мінських угод.

Обстановка на сьогодні, 22 грудня

Від початку поточної доби станом на 12:00, російсько-окупаційні війська здійснили два обстріли підрозділів Об’єднаних сил.

З 06:10 ранку окупанти відкрили вогонь зі стрілецької зброї по захисниках н.п. Піски. Ворог вів щільний обстріл протягом півгодини.

Також противник з 10:40 до 11:25 від окупованого н.п. Сміле застосував по нашим позиціям в районі Кримського АГС та стрілецьке озброєння.

Сьогодні, за наявною інформацією, внаслідок ворожих прицільних обстрілів отримав поранення один наш захисник. Його евакуйовано до військового мобільного госпіталя.

Підрозділи Об’єднаних сил щохвилини перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

http://mediarnbo.org/2019/12/22/oos-zvedeni-dani-22-grudnya-2019/