Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 20 грудня 2019

ООС: зведені дані – 20 грудня 2019

Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська 1 раз порушили режим припинення вогню, зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстрілявши у другій половині дня позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Троїцьке.

Наші воїни придушили активність ворога вогнем із не забороненої піхотної зброї.

Втрат внаслідок цього обстрілу не було.

Обстановка на сьогодні, 20 грудня

Від початку поточної доби до 12:30 окупанти двічі відкривали вогонь на Донецькому напрямку.

Так, після опівночі майже одночасно вони з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї почали обстрілювати наші позиції в районах Невельського та Славного. Перший обстріл тривав 40, а другий – 50 хвилин. Зважаючи на щільність вогню, а також наявну загрозу власному життю та здоров’ю, в обох випадках військовослужбовці Збройних Сил України були змушені адекватно відповісти противнику.

За наявною інформацією, втрат з нашого боку не зафіксовано.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

ГУР МО повідомляє про суттєве збільшення кількості злочинів і правопорушень, скоєних військовослужбовцями з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК російсько-окупаційних військ проти місцевого населення.

Зокрема, 16 грудня військовослужбовці 1 АК пограбували одне з підприємств, яке має автомобільну та сільськогосподарську техніку, для подальшого продажу агрегатів і обладнання з метою власного збагачення.

Водночас для недопущення проявів громадської непокори російські окупаційні адміністрації посилили адміністративно-поліцейський режим.

Так, з 18 грудня введено заборону на виїзд жителів з окремих населених пунктів тимчасово окупованої території у Донецькій області. Відповідні контрольні заходи здійснюють підрозділи так званого “МВС” шляхом перевірки наявності місцевих мешканців за місцями прописки. Російська окупаційна адміністрація виправдовує такі дії необхідністю виявлення та протидії “українським диверсантам”.

 

http://mediarnbo.org/2019/12/20/oos-zvedeni-dani-20-grudnya-2019/