Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 18 грудня 2019

ООС: зведені дані – 18 грудня 2019

7 збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано вчора нашими героями-захисниками на лінії бойового зіткнення.

Окупанти продовжували застосовувати гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння. Наші воїни перебували під ворожим вогнем в районах н.п. Новолуганське, Кримське, Широкине та Травневе. Окрім цього, нашими оборонцями Мар’їнки зафіксовано ведення ворожого снайперського вогню з напрямку від району Трудівський окупованого Донецька.

На превеликий жаль, минула доба в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України, принесла чергову непоправну втрату. Вчора ввечері внаслідок ворожих обстрілів отримав поранення, несумісне з життям, один наш герой, 1991 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам.

Вічна пам’ять!

Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів вели адекватні оборонні дії, застосовуючи стрілецьке озброєння.

Обстановка на сьогодні, 18 грудня

Від початку поточної доби станом на 12:00, російсько-окупаційні війська тричі порушили режим припинення вогню, застосовуючи гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння.

З 06:50 бойові дії тривали протягом півгодини в районі Новолуганського. Окупанти відкрили вогонь з напрямку від Доломітного.

З 07:30 протягом півтори години російсько-окупаційні війська вели прицільний обстріл наших оборонців н.п. Березове.

З 10:30 протягом 20 хвилин ворог вів щільний вогонь з напрямку від н.п. Заїченко по нашим захисникам Водяного.

Українські воїни адекватно реагували на ворожу вогневу активність, застосовуючи стрілецьке озброєння.

Сьогодні, внаслідок ворожого прицільного вогню отримав поранення один наш герой. Воїна евакуйовано до військового мобільного госпіталя.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування продовжує підтримувати у готовності до застосування з’єднання і частини 1 (Донецьк), 2 (Луганськ) АК ЗС РФ та посилює бойові спроможності передових підрозділів.

Зокрема, як інформує Головне управління розвідки Міноборони України, проводяться тренування артилерійських підрозділів окупантів з відпрацюванням прихованого висування на підготовлені вогневі позиції, управління вогнем та нанесення вогневого ураження підрозділам Об’єднаних сил. При цьому противник продовжує порушувати Мінські домовленості щодо відведення 122-мм артилерійських систем.

Водночас російські окупанти посилюють передові позиції своїх військ додатковими розрахунками протитанкових ракетних комплексів з метою нанесення втрат особовому складу Об’єднаних сил та провокування відкриття вогню у відповідь.

Наші герої – воїни Об’єднаних сил щохвилини перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

http://mediarnbo.org/2019/12/18/oos-zvedeni-dani-18-grudnya-2019/