Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 16 грудня 2019

ООС: зведені дані – 16 грудня 2019

Протягом доби, що минула, російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим припинення вогню на лінії бойового зіткнення.

Загалом за вчора в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України наші захисники перебували під ворожим вогнем 7 разів. При цьому окупанти щоразу прицільно застосовували гранатомети різних систем, та лише двічі також великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Ворог вів вогонь в районах н.п. Луганське, Хутір Вільний, Кримське, Світлодарськ, Зайцеве та Лебединське.

Захисники України декілька разів вели адекватний вогонь у відповідь зі штатного легкого піхотного озброєння.

Як вже інформував прес-центр Штабу ООС, протягом 15 грудня, на лінії бойового зіткнення двоє наших захисників отримали поранення. Воїнів було евакуйовано до медичних закладів.

Обстановка на сьогодні, 16 грудня

Від початку поточної доби станом на 12:00, за наявною інформацією, збройних провокацій на лінії бойового зіткнення з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування намагається прискорити процес отримання громадянства РФ особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк), 2 (Луганськ) АК. Зокрема, посилюється агітаційно-пропагандистська робота шляхом нав’язування хибних надій на отримання привілеїв та пільг у разі оформлення російського громадянства. Також в окупантів здійснюється примус військовослужбовців до отримання російських паспортів через погрози звільнення з військової служби.

Водночас частина військовослужбовців з числа місцевого населення, продовжує ухилятися від отримання російського громадянства. Таким чином вони намагаються уникнути продовження служби в російсько-окупаційних військах.

Крім того, як інформує Головне управління розвідки Міноборони України, на зниження зацікавленості в оформленні громадянства РФ, вплинуло розпорядження російського командування про вилучення та зберігання паспортів військовослужбовців у штабах частин до їх звільнення з військової служби під приводом запобігання дезертирству.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

http://mediarnbo.org/2019/12/16/oos-zvedeni-dani-16-grudnya-2019/