Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 13 грудня 2019

ООС: зведені дані – 13 грудня 2019

Протягом 12 грудня в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України російсько-окупаційні війська 8 разів порушували режим припинення вогню.

Ворог щоразу вів обстріли по позиціях Українських воїнів з гранатометів різних систем, рідше – зі стрілецького озброєння, один раз з гармат БМП. Під прицільним вогнем окупантів вчора перебували позиції наших мужніх захисників в районах н.п. Авдіївка, Кримське, Широкіне, Південне, Новолуганське. Тричі ворог вів обстріли наших оборонців Павлополя.

Зважаючи на щільні прицільні ворожі обстріли, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, наші захисники щоразу вели адекватні оборонні дії, застосовуючи у відповідь легке піхотне озброєння та неухильно дотримуючись Мінських угод.

За наявною інформацією, втрат внаслідок бойових дій протягом минулої доби серед наших героїв-захисників немає.

Обстановка на сьогодні, 13 грудня

Сьогодні, російсько-окупаційні війська порушили режим тиші одразу з опівночі.

Під ворожим вогнем з ручних протитанкових та підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї опинилися наші позиції в районі Мар’їнки. Противник вів прицільний обстріл з напрямку від району Трудівський окупованого Донецька.

Бойових втрат внаслідок цього ворожого обстрілу від початку поточної доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування посилює передові підрозділи з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ снайперами. Ці заходи окупанти проводять з метою недопущення стабілізації обстановки, нанесення втрат особовому складу Об’єднаних сил та провокування наших воїнів на відкриття вогню у відповідь. При цьому, окупанти використовують тактику прикриття дій снайперів веденням вогню з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї з метою недопущення виявлення їх вогневих позицій.

Як інформує Головне управління розвідки Міноборони України, до складу снайперських пар противника входять російські кадрові військовослужбовці, про прибуття яких з РФ на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей повідомлялось ще 4 грудня.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

http://mediarnbo.org/2019/12/13/oos-zvedeni-dani-13-grudnya-2019/