Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 01 грудня 2019

ООС: зведені дані – 01 грудня 2019

Минулої доби тривала тенденція до зменшення обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій на лінії зіткнення – противник порушив режим тиші 4 рази. Водночас, мав місце один випадок використання окупантами забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 82 мм.

Упродовж минулої доби внаслідок ворожих обстрілів жодний військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не був поранений.

Луганський напрямок

Тут ворог пізно увечері з боку Доломітного з великокаліберних кулеметів вів вогонь по опорних пунктах наших військ неподалік Новолуганського.

Донецький напрямок

Там обліковано відповідно 3 обстріли.

Близько 08:00 15-хвилинний обстріл зі стрілецької зброї противник влаштував поблизу Старогнатівки.

З 17:45 до 18:10 окупанти з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстрілювали військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районі Красногорівки.

А з 21:00 трохи більше ніж за 20 хвилин 3 міни калібру 82 мм розірвалися на позиціях підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних біля Водяного.

Обстановка на сьогодні, 01 грудня

Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь двічі.

На Луганському напрямку близько 01:00 ночі розпочався обстріл наших опорних пунктів поблизу Новолуганського з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Противник вів вогонь з боку Доломітного майже 50 хвилин.

На Донецькому напрямку у період з 10:40 до 11:20 розриви 6 мін калібру 82 мм нарахували на своїх позиціях захисники Новогригорівки.

За наявною інформацією, втрат в Об’єднаних силах немає.

 

Зведення підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/12/01/oos-zvedeni-dani-01-grudnya-2019/