Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 7 листопада 2019

ООС: зведені дані – 07 листопада 2019

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій дещо зросла. Загалом противник відкривав вогонь 10 разів, у тому числі двічі – із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм.

Упродовж минулої доби четверо військовослужбовців Об’єднаних сил зазнали осколкових поранень. Наразі наші воїни перебувають у військових мобільних госпіталях.

Луганський напрямок

Тут обліковано 5 обстрілів.

Вночі з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї противник обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані у районі Кримського.

Решта обстрілів відбулися у період з 15:00 до 23:00.

Зокрема, після 19:00 тривалий обстріл із застосуванням мінометів калібру 82 мм, озброєння бойової машини піхоти, ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти здійснили поблизу Новотошківського.

З гранатометів різних систем та стрілецької зброї ворог вів вогонь по позиціях наших військ в районах Травневого, Зайцевого та Луганського.

Донецький напрямок

Так само 5 порушень противником режиму тиші мали місце на цьому напрямку.

Тут російсько-окупаційні війська почали проявляти активність з 16:00.

Саме у цей час з боку Лозового окупанти випустили 9 мін калібру 82 мм та вели вогонь з кулеметів великого калібру і стрілецької зброї по військовослужбовцях Збройних Сил України, які боронять підступи до населеного пункту Піски.

З 18:50 до 20:10 ворог двічі з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів відкривав вогонь по наших позиціях неподалік Тарамчука.

Також два рази противник обстріляв захисників Водяного – після 16:00 з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, а з 23:30 – з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Обстановка на сьогодні, 07 листопада

Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська здійснили 2 обстріли.

На Луганському напрямку з ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру противник протягом пів години вів вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил у районі Кримського.

На Донецькому напрямку окупанти тривалий час обстрілювали позиції наших військ біля Водяного з озброєння БМП, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Зауважимо, що обидва обстріли почалися близько 05:00 ранку.

За наявною інформацією, цієї доби одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил з пораненням доставлено до військового мобільного госпіталю.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Керівництво Росії, попри заяви про нібито підтримку мирних ініціатив України, активізувало логістичне забезпечення окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Зокрема, з початку листопада ц.р. зросла інтенсивність завезення автомобільним транспортом з території РФ, через неконтрольовані ділянки кордону, боєприпасів та військового майна на бази зберігання 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Рух автомобільних колон через населені пункти тимчасово окупованої української території здійснюється переважно у нічний час, що спричиняє збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Так, 5 листопада сталося зіткнення військової вантажівки, яка рухалась в колоні, з легковим автомобілем.

Російське окупаційне командування намагається приховати інформацію про цю та інші аварії при транспортуванні боєприпасів та вибухонебезпечних матеріалів.

 

http://mediarnbo.org/2019/11/07/oos-zvedeni-dani-07-listopada-2019/