Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 4 листопада 2019

ООС: зведені дані – 04 листопада 2019

Ситуація на лінії зіткнення порівняно з попередньою добою суттєво не змінилася. Російсько-окупаційні війська 14 разів обстріляли наші оборонні позиції, у тому числі 1 раз із забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Луганський напрямок

Більшість з цих обстрілів, 10, обліковано на цьому напрямку.

Тричі з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник відкривав вогонь поблизу Луганського.

Вранці неподалік Новолуганського та увечері біля Зайцевого лунали ворожі станкові протитанкові і автоматичні гранатомети та стрілецька зброя.

По опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил в районі Травневого окупанти увечері випустили 2 міни калібру 82 мм, а також тривалий час вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Позиції наших військ поблизу Новозванівки противник з боку Калинового обстріляв з автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру, а біля Хутора Вільного 20 хвилин вів вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Також 20 хвилин після 18:00 окупанти з боку шахти імені Гагаріна зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілювали військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання неподалік Південного.

У районі Золотого, поза межами ділянки розведення, після опівдня зафіксовано 15-хвилинний ворожий обстріл із застосуванням кулеметів великого калібру.

Донецький напрямок

4 рази противник порушив режим тиші тут.

З 16:30 упродовж 40 хвилин окупанти зі станкових і ручних протитанкових, а також автоматичних гранатометів вели вогонь по наших опорних пунктах неподалік Водяного.

У період з 18:00 до 19:00 російсько-окупаційні війська обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил біля населених пунктів Піски і Пищевик – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а поблизу Невельського – з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Упродовж минулої доби один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил зазнав поранення. Наразі нашому воїну надається необхідна медична допомога в одному з військових мобільних госпіталів.

Обстановка на сьогодні, 04 листопада

Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли.

На Луганському напрямку противник вночі з боку Доломітного випустив 4 міни 82-го калібру, вів вогонь з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новолуганського.

Після 09:00 окупанти понад пів години з автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстрілювали позиції наших військ, обладнані поблизу Кримського.

На Донецькому напрямку близько 09:00 з ручних протитанкових гранатометів були обстріляні наші військовослужбовці, які виконують бойові завдання в районі населеного пункту Пищевик.

За наявною інформацією, внаслідок сьогоднішніх ворожих обстрілів втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

ГУР МОУ повідомляє про посилення командуванням ЗС РФ контролю за використанням окупаційними військами гуманітарної допомоги та матеріально-технічного майна на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

У з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ розпочалася підготовка до перевірки комісією ГШ ЗС РФ цільового використання матеріальних засобів, доставлених протягом року з РФ “гуманітарними конвоями” та приховано через неконтрольовані Україною ділянки кордону, у т.ч. зброї та боєприпасів.

Крім того, комісія перевірятиме інформацію про можливе розкрадання російським окупаційним командуванням запасів військового майна, у т.ч. пально-мастильних матеріалів та ремонтних комплектів для автомобільної техніки.

http://mediarnbo.org/2019/11/04/oos-zvedeni-dani-04-listopada-2019/