Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 28 листопада 2019

ООС: зведені дані – 28 листопада 2019

Протягом доби, що минула, провокаційні обстріли позицій Українських героїв з боку російсько-окупаційних військ не припинялися. Загалом збройні формування РФ та її найманці здійснили 9 обстрілів.

Ворог застосовував по нашим захисникам переважно гранатомети різних систем, а також стрілецьке озброєння. Обстріли зафіксовано в районах н.п. Мар’їнка, Шуми, Південне, Березове, Старогнатівка, Водяне, Красногорівка та Попасна.

Підрозділи Об’єднаних сил, неухильно дотримуючись Мінських угод, адекватно примушували окупантів до дотримання режиму тиші.

Проте, на жаль, внаслідок щільного ворожого вогню двоє наших героїв вчора отримали поранення, ще один – бойове травмування.

Усіх воїнів доставлено до медичних закладів. За наявною інформацією, стан їх здоров’я – задовільний.

Обстановка на сьогодні, 28 листопада

Від початку поточної доби станом на 12:00, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 прицільні обстріли наших позицій.

Після опівночі, протягом 40 хвилин, з напрямку від Доломітного ворог вів вогонь по наших мужніх оборонцях Новолуганського, застосовуючи ручні протитанкові гранатомети та стрілецьке озброєння.

Окрім цього, також з РПГ окупанти вели вогонь близько 08:00 ранку по нашим захисникам Новотроїцького.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів серед наших героїв немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ вживає заходи для підвищення рівня приховування застосування сил і засобів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Зокрема, противником удосконалено систему спостереження повітряного простору і доведення сигналів оповіщення командирам підрозділів про застосування безпілотних літальних апаратів місії ОБСЄ з метою невідкладного посилення режиму маскування, припинення вогню і обмеження переміщення озброєння і військової техніки.

У такий спосіб противником забезпечується прихованість обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил та провокування наших воїнів на відкриття вогню у відповідь з метою дискредитації.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

http://mediarnbo.org/2019/11/28/oos-zvedeni-dani-28-listopada-2019/