Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 23 листопада 2019

ООС: зведені дані – 23 листопада 2019

Активність російсько-окупаційних військ на лінії зіткнення, порівняно з попередньою добою, була значно вищою. Противник обстріляв наші позиції загалом 14 разів, застосовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а також по одному разу – заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм.

Луганський напрямок

Тут порушень режиму тиші було 8.

По 2 рази окупанти відкривали вогонь вдень – у районі Причепилівки з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а увечері з міномету калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів – поблизу Новолуганського, та з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї біля Зайцевого.

Крім того, з 09:30 ворог 20 хвилин з ручних протитанкових гранатометів обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Шуми, а після 15:30 випустив 3 міни 120-го калібру по наших опорних пунктах в районі Новгородського.

Донецький напрямок

6 обстрілів мали місце на цьому напрямку.

Поблизу Тарамчука і двічі біля Красногорівки російсько-окупаційні війська вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Після опівдня неподалік Талаківки і увечері біля Водяного зафіксовані ворожі обстріли з ручних протитанкових гранатометів тривалістю до півгодини.

Захисників населеного пункту Піски противник після 17:00 провокував вогнем зі стрілецької зброї.

Упродовж минулої доби внаслідок ворожих обстрілів осколкового поранення зазнав один наш захисник. Стан здоров’я воїна задовільний, наразі він перебуває під наглядом лікарів у військовому мобільному госпіталі.

Один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув під час дорожньо-транспортної пригоди.

Обстановка на сьогодні, 23 листопада

Від початку поточної доби противник зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил в районі Південного, що на Луганському напрямку.

Сталося це після 10-ї години ранку, окупанти вели вогонь 10 хвилин з боку шахти імені Гагаріна.

За наявною на 12:30 інформацією, втрат з нашого боку немає.


http://mediarnbo.org/2019/11/23/oos-zvedeni-dani-23-listopada-2019/