Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 2 листопада 2019

ООС: зведені дані – 02 листопада 2019

Російсько-окупаційні війська упродовж минулої доби здійснили 13 обстрілів наших оборонних позицій, один з яких – із забороненого Мінськими домовленостями 120-мм міномета.

Упродовж минулої доби внаслідок ворожих обстрілів жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не був поранений.

Луганський напрямок

6 обстрілів обліковано на цьому напрямку.

У вечірній час з боку окупованого Доломітного противник двічі відкривав вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новолуганського – спочатку з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а згодом з автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру.

Позиції наших військ неподалік Луганського окупанти вночі обстріляли з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Станкові протитанкові і автоматичні гранатомети у другій половині дня ворог застосовував відповідно в районах Майорська та Троїцького.

Біля Хутора Вільного після 23:00 години 15 хвилин лунали кулеметні черги.

Донецький напрямок

Тут противник порушив режим тиші 7 разів.

Неспокійно було поблизу Старогнатівки, де у період з 12:30 до 14:15 російсько-окупаційні війська з боку Майорового випустили по наших позиціях 9 мін калібру 120 мм, а з боку населеного пункту Біла Кам’янка вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Не полишали окупанти спроб розхитати ситуацію в районі Водяного. Тут з 17:00 до 18:00 вони влаштували 2 короткотривалих обстріли із використанням ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Приблизно у цей же час зі станкового протитанкового гранатомету та стрілецької зброї були обстріляні наші захисники Мар’їнки.

Крім того, факт застосування ворогом станкового протитанкового гранатомету вранці мав місце неподалік Новогнатівки.

А надвечір біля Талаківки противник провокував наших воїнів вогнем зі стрілецької зброї.

Обстановка на сьогодні, 02 листопада

Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли на Донецькому напрямку.

Вночі противник вогневої активності не проявляв.

Проте після 09:00 в районах Талаківки та Водяного зафіксовані нетривалі ворожі обстріли з автоматичних гранатометів.

А близько 10:00 окупанти з боку населеного пункту Біла Кам’янка випустили 3 міни 120-го калібру по позиціях наших військ, обладнаних неподалік Новогригорівки.

За наявною інформацією, втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

http://mediarnbo.org/2019/11/02/oos-zvedeni-dani-02-listopada-2019/