Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 11 листопада 2019

ООС: зведені дані – 11 листопада 2019

Російсько-окупаційні війська за добу обстріляли наші оборонні позиції 11 разів. Усі обстріли противник здійснив у другій половині дня, у тому числі двічі застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм, відкривав вогонь із зенітних установок, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї.

Луганський напрямок

Тут обліковано 4 обстріли.

Близько 14:00 біля Майорська російсько-окупаційні війська 40 хвилин вели вогонь з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Ручні протитанкові гранатомети та кулемети великого калібру окупанти також використали під час вечірнього обстрілу наших позицій, обладнаних поблизу Луганського.

Неподалік Новотошківського опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил ворог вдень пів години обстрілював з гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї.

А з 18:00 з боку шахти імені Гагаріна зі станкових протитанкових гранатометів, зенітної установки ЗУ-23-2 та великокаліберних кулеметів окупанти 20 хвилин вели вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які перебувають в районі Південного.

Донецький напрямок

7 порушень режиму тиші мали місце тут.

По 2 рази противник обстрілював позиції наших військ поблизу Новогнатівки – протитанковими керованими ракетами, та Красногорівки – з міномету калібру 82 мм, автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Ще один раз міномет калібру 82 мм ворог використав у районі населеного пункту Піски, випустивши по захисниках цього населеного пункту 3 міни після 18:00.

З 18:20 російсько-окупаційні війська з боку Саханки з кулеметів та стрілецької зброї відкривали вогонь по опорних пунктах Об’єднаних сил поблизу Лебединського, а з боку населеного пункту Ясне зі станкових протитанкових гранатометів обстріляли наших воїнів неподалік Березового.

Упродовж минулої доби внаслідок обстрілів мінно-вибухові травми отримали четверо військовослужбовців Об’єднаних сил, було пошкоджено автомобіль.

Наших захисників оперативно евакуювали до військового мобільного госпіталю, наразі загрози їхньому життю немає.

Обстановка на сьогодні, 11 листопада

Станом на 12:30 маємо 1 факт ведення вогню російсько-окупаційними військами на Донецькому напрямку.

Після 11:00 противник зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані у районі Верхньоторецького. Цей обстріл з боку окупованої Пантелеймонівки тривав 20 хвилин.

За наявною інформацією, цієї доби втрат в Об’єднаних силах немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

ГУР МОУ повідомляє про подальшу активізацію командуванням російсько-окупаційних військ заходів щодо укомплектування особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

При цьому непоодинокими є випадки примусового призову місцевих жителів, у т.ч. непридатних до військової служби за станом здоров’я, коли медичне обстеження кандидатів здійснюється за спрощеною процедурою, без урахування висновків лікарських комісій за місцем їх проживання.

Російські кадрові офіцери вкрай негативно ставляться до такого варіанту “поповнення” підрозділів, адже часто його наслідком є збільшення кількості випадків суїциду, а також не бойових втрат, пов’язаних з порушеннями заходів безпеки при поводженні зі зброєю та виконанні господарських робіт.

Водночас російсько-окупаційне командування намагається приховувати такі інциденти, у т.ч. через практику зберігання тривалий час тіл загиблих у цивільних моргах.

 

http://mediarnbo.org/2019/11/11/oos-zvedeni-dani-11-listopada-2019/