Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 05 жовтня 2019

ООС: зведені дані – 05 жовтня 2019

Російсько-окупаційні війська продовжують збройні провокації проти Українських оборонців, в тому числі, із застосуванням мінометів різних калібрів, свідомо ігноруючи Мінські угоди.

Із сумом повідомляємо, що другу добу поспіль внаслідок прицільних обстрілів збройними формуваннями РФ та її найманців Україна має непоправну втрату на лінії бойового зіткнення. Вчора отримав поранення не сумісне з життям один наш герой.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Окрім цього, за даними Штабу Об’єднаних сил отримали поранення різних ступенів важкості двоє військовослужбовців. Захисників евакуйовано до медичних закладів.

Загалом вчора в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України окупанти здійснили 32 прицільні обстріли позицій Об’єднаних сил.

При цьому, в районах н.п. Кримське, Новолуганське, Зайцеве, Луганське, Верхньоторецьке, окупанти вели непоодинокі мінометні обстріли, загалом випустивши 52 міни калібрів 120 та 82 мм.

Окрім цього, збройні формування РФ та її найманці застосовували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, а також озброєння БМП в районах н.п. Зайцеве, Кримське, Новолуганське, Луганське, Миронівський, Новотошківське, Павлопіль, Водяне, Новогнатівка, Авдіївка, Лебединське, Новотроїцьке, Верхньоторецьке, Мар’їнка. Ввечері по захисникам селища Тарамчук з напрямку від окупованого смт Оленівка зафіксовано ведення ворожого снайперського вогню.

Також російсько-окупаційні війська порушували вчора режим тиші на ділянках розведення сил та засобів. Після 11:00 ворог застосував автоматичні станкові гранатомети по наших оборонцях Богданівки, а ввечері, після 21:35, окупанти вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів по нашим захисникам н.п. Золоте.

Наші захисники вели адекватні оборонні дії, застосовуючи чергові вогневі засоби.

Обстановка на сьогодні, 05 вересня

Від початку поточної доби на лінії бойового зіткнення зафіксовано 5 прицільних обстрілів позицій наших воїнів з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, після 04:30 ранку на ділянці розведення сил та засобів поблизу н.п. Золоте, наші воїни зафіксували розриви 4-х ворожих мін калібру 82 мм.

З гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти вели збройні провокації в районах н.п. Хутір Вільний та Старогнатівка, з АГС – поблизу Новогнатівки, та зі стрілецької зброї – по захисниках Гнутового.

За наявної інформацією, від початку поточної доби внаслідок ворожих обстрілів отримав поранення один захисник України. Воїна евакуйовано до військового мобільного госпіталя.

Підрозділи Об’єднаних сил мужньо обороняють Україну на лінії бойового зіткнення, й перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2019/10/05/oos-zvedeni-dani-05-zhovtnya-2019/