Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 04 жовтня 2019

ООС: зведені дані – 04 жовтня 2019

Обстановка за вчора, 03 жовтня

Вчора російсько-окупаційні війська знову збільшили кількість збройних провокацій.

Минула доба принесла з району відсічі та стримування збройної агресії Росії на сході України чергову сумну звістку. Внаслідок прицільних ворожих обстрілів збройних формувань РФ та її найманців, на лінії бойового зіткнення отримав поранення не сумісне з життям один Український герой.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Якщо 1 жовтня на лінії бойового зіткнення було зафіксовано загалом 13 ворожих прицільних обстрілів, 2-го жовтня – 30, то протягом доби, що минула, 3-го жовтня, окупанти здійснили 41 обстріл оборонних позицій наших мужніх захисників.

При цьому противник свідомо, в порушення Мінських угод, 10 разів застосовував по позиціях Об’єднаних сил міномети та випустив загалом 59 мін калібрів 120 та 82 мм. Вказані мінометні обстріли російсько-окупаційні війська вели по наших оборонцях н.п. Луганське, Південне, Авдіївка, Кримське, Новолуганське, Троїцьке та Піски.

Окрім цього, під час непоодиноких збройних провокацій ворог переважно застосовував гранатомети різних систем, а також стрілецьке озброєння. У ворожих прицілах вчора перебували позиції Об’єднаних сил в районах н.п. Новолуганське, Новогнатівка, Новотроїцьке, Водяне, Березове, Павлопіль, Кримське, Водяне, Оріхове, Золоте-4, Луганське, Мар’їнка, Піщевик, Зайцеве, Хутір Вільний, Кам’янка, Південне, Попасна, Авдіївка, Верхньоторецьке.

Захисники України вели адекватні оборонні дії та придушували збройну активність окупантів, застосовуючи у відповідь чергові вогневі засоби. При цьому, підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримувалися Мінських угод.

Обстановка на сьогодні, 04 жовтня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська сім разів порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення.

Зокрема, майже одночасно, близько 06:30 ворог розпочав мінометні обстріли позицій наших воїнів в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” Об’єднаних сил.

Загалом окупанти випустили по позиціях захисників України в районах н.п. Зайцеве, Кримське, Новолуганське 30 мін 120 та 82 калібрів.

Під час обстрілу по захисниках Зайцевого противник також вів вогонь з великокаліберних кулеметів, поблизу Новолуганського – автоматичних станкових гранатометів. А в районі Кримського бойові дії ворог вів щільно застосовуючи гранатомети різних систем, озброєння БМП та стрілецьку зброю.

Також під ворожим вогнем з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння перебували наші захисники Авдіївки, Новогнатівки, а з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти вели обстріли оборонців Павлополя та Водяного.

Підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу збройну активність адекватним вогнем у відповідь.

За наявною інформацією, бойових втрат від початку поточної доби серед наших захисників України немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

У зв’язку зі зростанням рівня неукомплектованості розвідувальних підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, командування російських окупаційних військ вживає заходів щодо їх поповнення за рахунок призову осіб, які раніше були звільнені з військової служби за скоєння злочинів, у т.ч. важких.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


http://mediarnbo.org/2019/10/04/oos-zvedeni-dani-04-zhovtnya-2019/