Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 30 жовтня 2019

ООС: зведені дані – 30 жовтня 2019

Минула доба не стала винятком щодо ворожих вогневих провокацій на лінії бойового зіткнення. Російсько-окупаційні війська продовжили порушувати режим припинення вогню та здійснили загалом 9 прицільних обстрілів наших позицій.

Переважно збройні формування РФ та її найманці порушували режим тиші з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння. Під ворожим вогнем вчора опинилися наші захисники н.п. Луганське, Кримське, Богданівка, Красногорівка, Водяне та Авдіївка.

Окрім цього, після 22:55 воїни Об’єднаних сил в районі Кримського зафіксували розриви 5 ворожих мін калібру 82 мм. Мінометний обстріл російсько-окупаційні війська вели з напрямку від смт Сентянівка. Також тут ворог вів вогонь з озброєння БМП, протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, стрілецького озброєння.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії, придушуючи ворожу збройну активність черговими вогневими засобами.

Бойових втрат серед наших воїнів внаслідок ворожих обстрілів протягом минулої доби немає.

Обстановка на сьогодні, 30 жовтня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, на лінії бойового зіткнення зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. При цьому, окупанти щоразу вели мінометні обстріли.

Вночі розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм фіксували наші захисники н.п. Зайцеве та Кримське. Також тут противник застосовував гранатомети та стрілецьке озброєння.

Захисники України адекватним вогнем у відповідь та неухильно дотримуючись Мінських угод, щоразу примушували окупантів припинити обстріли.

За наявною інформацією, внаслідок ворожого вогню втрат серед наших героїв від початку поточної доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ продовжує активні заходи з укомплектування особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Зокрема, серед населення тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях проводиться агітаційна робота із закликами вступу до лав російських окупаційних військ, обіцянками високої грошової винагороди та сприяння у позачерговому отриманні російських паспортів.

Водночас у з’єднаннях і частинах окупаційних військ поширюється невдоволення особового складу умовами служби. В окремих підрозділах противника значна частина найманців не бажає продовжувати контракти, збільшується кількість випадків дезертирства та ухилення від служби шляхом самокалічення.

З метою посилення контролю за особовим складом та недопущення випадків самовільного залишення військових частин російське командування вилучає у військовослужбовців особисті документи, у т.ч. вже отримані російські паспорти.

Слава Україні!

 

http://mediarnbo.org/2019/10/30/oos-zvedeni-dani-30-zhovtnya-2019/