Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 29 жовтня 2019

ООС: зведені дані – 29 жовтня 2019

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій на лінії зіткнення зросла до 16. Противник 1 раз застосував заборонений Мінськими домовленостями міномет калібру 82 мм, обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Упродовж  минулої доби жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не був поранений.

Луганський напрямок

Тут відбулося 8 обстрілів.

5 разів, з яких 1 раз – близько 02:00 ночі та 4 рази – після 21:00, ворог з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Золотого-4, поза межами ділянки розведення.

З початком доби окупанти здійснили 40-хвилинний обстріл наших позицій поблизу Травневого з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Вдень противник влаштував вогневу провокацію із застосуванням стрілецької зброї неподалік Попасної.

А ввечері з боку окупованої Калинівки вів вогонь з автоматичних гранатометів по наших захисниках Луганського.

Донецький напрямок

8 разів противник порушив режим тиші і на цьому напрямку.

У першій половині дня російсько-окупаційні війська двічі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відкривали вогонь неподалік Невельського.

А ввечері також два рази, з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП та кулеметів великого калібру обстріляли позиції наших військ поблизу Гнутового.

В районах Водяного і Красногорівки у вечірній час ворог застосовував автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю.

Крім того, з 19:30 окупанти упродовж півгодини зі стрілецької зброї вели вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Мар’їнки.

А після 20:00 з кулеметів великого калібру обстріляли опорні пункти наших підрозділів неподалік Пищевика.

Обстановка на сьогодні, 29 жовтня

Від початку поточної доби до 12:30 ворог обстріляв наших військових двічі.

На Луганському напрямку після опівночі противник 20 хвилин з боку населеного пункту Нижнє Лозове з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї вів вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік Луганського.

На Донецькому напрямку після 11:00 окупанти 25 хвилин з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї обстрілювали наші позиції в районі Богданівки.

Внаслідок сьогоднішніх ворожих обстрілів втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

ГУР МО повідомляє про наміри командування російсько-окупаційних військ активізувати застосування снайперів на лінії зіткнення з метою деморалізації особового складу Об’єднаних сил та провокування наших воїнів на відкриття вогню у відповідь.

Зокрема, йдеться про надання дозволу снайперським парам на обстріли особового складу підрозділів ЗС України без додаткових команд за умов гарантованого ураження та дотримання заходів маскування, у т.ч. з позицій у “сірій зоні”.

Паралельно противник активізував заходи з доукомплектування та підготовки снайперських підрозділів у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

 

http://mediarnbo.org/2019/10/29/oos-zvedeni-dani-29-zhovtnya-2019/